Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

The Creative & The Chair: Marie Wynants

In de campagne ‘The Creative & The Chair’ staat onze geliefde Luna Lounge in de spotlight: een stoel met een tijdloos en elegant design gekenmerkt door organische, ronde vormen. Studio HENK heeft verschillende creatives uitgenodigd de Luna loungestoel naar eigen wens en smaak te customizen. Elk ontwerp is een unieke weerspiegeling van hun persoonlijkheid.

 

De vierde creative in de reeks ‘The Creative & The Chair’ is Marie Wynants, een Belgische fotografe die werkt maakte voor artiesten als Oscar and The Wolf en Charlotte de Witte en merken als Serax, Ann Demeulemeester en Delvaux. Wij spraken met Marie over wat haar inspireert op fotografie- én interieurgebied

 

Wie of wat inspireert jou in je werk als fotograaf? 

 

“Ik ben al vanaf het begin van mijn carrière gefascineerd door het vrouwelijk lichaam. Ik heb een achtergrond in dans en ben in mijn werk nog altijd bezig met het portretteren van elegantie, vooral die van de vrouw. Daarnaast ben ik fan van de films van de Paolo Sorrentino, de regisseur van onder meer La Grande Bellezza. Zijn esthetiek, absurditeit en surrealistische kijk vind ik erg inspirerend. Ook de vroege films van Pedro Almodóvar vind ik goed, vooral vanwege de manier waarop hij de vrouw neerzet.” 

 

Hoe zou je je interieurstijl omschrijven? 

 

“Eclectisch. Ik zit midden in het inrichten van ons nieuwe huis, en ik heb gemerkt dat ik verschillende stijlen heb. Zo heerst in onze woonkamer een tropische Malibu vibe. Die ruimte is dus kleurrijk en speels, terwijl onze slaapkamer juist heel sereen is. Ik ben van mezelf al vrij druk, dan is het fijn om een rustige slaapkamer te hebben die niet zo schreeuwerig is. Vandaar dat we hebben gekozen voor zachte kleuren en mooie, vloeiende stoffen in de slaapkamer.” 

 

Waar haal je inspiratie uit als het om interieur gaat? 

 

“Ik vind het werk van de Italiaanse ontwerper Vincenzo De Cotiis geweldig. De ruimtes die hij ontwerpt zijn vaak van zichzelf rauw, maar hij maakt ze elegant doordat hij bijvoorbeeld warme belichting en messing toevoegt. De dialoog die hij creëert vind ik mooi. Verder haal ik inspiratie uit magazines als Architectural Digest en Vogue Living. Daarnaast hou ik erg van reizen en neem ik vaak iets mee van een van m’n buitenlandse tripjes. Zo komt mijn bestek uit Sri Lanka en heb ik schaaltjes uit Marokko.” 

 

Ben je blij met je Luna Lounge Chair? En waarom heb je gekozen voor de stof Bear in beige? 

 

“Ja, erg blij. Ik vind het mooi dat de Luna Lounge Chair een robuuste stoel is; je kunt heerlijk je armen over de leuning heen leggen en hij is zo groot dat je er haast met zijn tweeën op kunt zitten. De keuze voor Bear was snel gemaakt. Ik zocht een knusse stof, die je niet vaak ziet. Eigenlijk is het een soort wolkje waar je op zit.”

 

Geïnspireerd geraakt door Marie’s verhaal en haar ontwerp voor de Luna? Personaliseer hier je eigen Luna en creëer een loungestoel die perfect bij jouw eigen smaak en interieur past. De mogelijkheden zijn eindeloos.