Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

HENK at Home met Lidian van Megen

In de serie ‘HENK at home’ gaan we langs bij mensen die ons inspireren om je een inkijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer bezoeken we Lidian van Megen die samen met haar vriend Louk in een monumentaal pand in Haarlem woont. 

 

Lidian van Megen (31) is fotografe en woont samen met haar vriend Louk in het pittoreske Haarlem. Twee jaar geleden kochten zij daar een pand uit 1914, dat van top tot teen verbouwd moest worden. Het resultaat is een interieur waarin klassiek en modern elkaar ontmoeten in een rijk geschakeerd palet van klassieke, stijlvolle kleuren. 

 

Lidian, jullie hebben een intense verbouwing achter de rug volgens mij?

“Dat klopt. Toen wij dit huis kochten, wisten wij wel dat er veel moest gebeuren. De bewoner die ervoor in zat, had het huis compleet verwaarloosd. Maar gaandeweg bleek dat er nóg meer verbouwd moest worden dan we aanvankelijk dachten. Dus al duurde het langer dan verwacht, het is het enorm waard geweest. We hebben de ruimtes volledig kunnen indelen zoals we dit zelf wilden. Zo hebben we in plaats van een aparte badkamer nu een slaapkamer met ensuite badkamer. Ik vind dat heel fijn omdat het je huis een hotelgevoel geeft.”  

 

De kleuren in jullie huis zijn erg bepalend voor de sfeer. Waarom hebben jullie voor bijvoorbeeld een keuken in terra-roze en houtwerk in een soort olijfgroen? 

“We hebben gekozen voor klassieke kleuren, veelal geïnspireerd door de RIJKS waaier van Sikkens, die gebaseerd is op de kleuren die de oude meesters gebruikten in hun schilderijen. Dit huis heeft heel veel klassieke elementen, terwijl wij juist een moderne inrichting wilden - en deze kleuren maken alles tot een natuurlijk geheel. Ik vind dat áls je kleur durft te gebruiken, je veel sfeer in een interieur kunt creëren.” 

 

We zien hier en daar wat persoonlijke details terugkomen? 

“Inderdaad. Ik ben een echte verzamelaar en neem altijd objecten mee die ik mooi vind, zoals een schelp of een blaadje. Ik heb intussen acht dozen van dit soort herinneringen en één keer in de zoveel tijd kijk ik daarin en maak ik een soort collage van die objecten. Ik heb op de schouw een stilleven gecreëerd met een aantal van die memorabilia. Zo staat daar een klein stukje van het originele behang uit 1914 - dat tevoorschijn kwam onder het stucwerk tijdens de verbouwing - naast een echo van onze dochter van wie ik momenteel in verwachting ben. Ik vind dat dit soort elementen een interieur echt persoonlijkheid geven.” 

 

Waarom hebben jullie gekozen voor een Studio HENK tafel? 

“Wij hebben een aantal vriendengroepen en een van die groepen bestaat uit tien mensen. Dus een van de voorwaarden in onze zoektocht naar een tafel was dat er tien personen aan zouden kunnen zitten. Daarnaast wilden we zoveel mogelijk organische vormen in ons interieur, omdat het huis een soort blokkendoos is met veel symmetrie. Daarom hebben we, behalve voor het Blob tafelblad, ook gekozen voor een lamp en een bank met organische vormen.” 

 

Jullie hebben ook de Oblique Lounge. Wat vind je zo mooi aan die stoel? 

“Ik vind het grafische design prachtig. Dat vormt wederom een mooi, modern contrast op dit oude pand. Daarnaast vind ik dat het chique zwart van het frame goed samengaat met alle kleuren in ons huis.” 


Geïnspireerd geraakt door Lidian’s verhaal en haar keuze voor de Oblique Lounge en het Blob tafelblad? Bekijk de stoel met het minimalistische design hier en de eettafel die gekenmerkt wordt door haar natuurlijke vormen hier