Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000

Deel uitmaken van de wereldwijde B Corp community is in lijn met onze missie om de meubelindustrie van binnenuit te hervormen en deze volledig afvalvrij te maken. Onze B Corp certificering brengt ons weer een stap dichter bij onze visie van een wereld zonder afval.

Lees meer over onze missie

Wat is B Corp

De ‘B’ staat voor ‘Benefits for all’, dus, voordeel voor iedereen. B Corp is een erkenning voor bedrijven die voldoen aan hoge normen op het gebied van milieu en maatschappij, openbare transparantie en wettelijke verantwoording.

Alleen bedrijven die meer dan 80 van de maximaal haalbare 200 punten behalen in de Impact Assessment, kunnen B Corp-gecertificeerd worden. Met onze score van 85,3 punten is de certificering een concreet bewijs van alles wat we tot nu toe hebben bereikt, terwijl het tegelijkertijd een stappenplan biedt voor wat we nog beter kunnen doen.

Wereldwijd zijn er meer dan 6.300 gecertificeerde B Corp-ondernemingen en wij bewonderen mede-B Corp-ondernemingen Tony Chocolonely en Patagonia, leiders in het bewerkstelligen van verandering binnen hun industrieën.

Lees meer over onze B Corp score of onze duurzaamheidsinspanningen in ons Impact Report.

window

Waarom B Corp

“B Corp biedt een heel mooi raamwerk waarmee je jezelf kan meten als bedrijf en mooie stappen kan zetten.”

Onze motivatie

We hebben van dichtbij gezien hoe de meubelindustrie werkt; er wordt veel afval geproduceerd en grote hoeveelheden CO2 uitgestoten. Dit heeft een negatieve invloed op de planeet en de toekomst van onze kinderen, en we waren er niet trots op dat we hieraan bijdroegen. Geïnspireerd door bedrijven over de hele wereld die via hun bedrijfsvoering een positieve impact willen maken op mensen, gemeenschappen en de planeet, begonnen wij met het aanbrengen van veranderingen in ons bedrijf. We hopen de hele meubelindustrie te inspireren om hetzelfde te doen.

De wereldwijde B Corp-beweging sluit perfect aan bij onze missie om de meubelindustrie te veranderen. Deze beweging is er immers op gericht om het systeem te veranderen. Als gemeenschap onderneemt B Corp collectieve actie om moeilijke uitdagingen in de huidige samenleving en het milieu aan te pakken; wij zijn er trots op dat wij hier nu deel van uitmaken.

window

Waar we het voor doen

“We willen laten zien dat duurzaamheid én design hand-in-hand kunnen gaan, zeker niet alleen voor ons maar ook voor toekomstige generaties.”

Onze reis

timeline timeline

Terwijl we verder gaan op onze weg richting een duurzame meubelindustrie, zullen we blijven zoeken naar nieuwe en innovatieve manieren om onze impact op het milieu te verminderen en een positief verschil te maken in de wereld.

kids on sofa

Onze volgende stappen

Als onderdeel van onze missie zijn we een project gestart om de CO2-uitstoot van onze productieprocessen te meten. Door dit te doen, kunnen we gebieden identificeren waar we onze ecologische voetafdruk kunnen verbeteren en verkleinen. Maar het meten van onze uitstoot is slechts de eerste stap. Ook willen we de eventuele resterende CO2-uitstoot compenseren door middel van investeringen in hernieuwbare energie en deelname aan CO2-compensatieprogramma's.

Daarnaast ontwikkelen we een ‘endless-life’ servicepakket dat een verscheidenheid aan services biedt - waaronder reparaties, herstoffering, upgrades en het inruilen van meubels na gebruik - om de levensduur van onze producten te verlengen. Met deze diensten hopen we onze klanten duurzaam te voorzien in hun behoeften, terwijl we tegelijkertijd afval verminderen en de vraag naar nieuwe meubels minimaliseren.

window window

Grid lamp

De Grid Lamp is gemaakt van hennep en aardappelzetmeel, twee innovatieve materialen die na verloop van tijd vergaan wanneer ze aan de elementen worden blootgesteld.

window window

Amoeba collectie

De Amoeba Slot eettafel en salontafel zijn gemaakt van een duurzaam plaatmateriaal dat bestaat uit houtsnippers en vezels van FSC-gecertificeerde bomen. De meubels zijn 100% recyclebaar en (bijna) 100% biologisch afbreekbaar.

window window

Checker eetkamerstoel

De Checker stoel is gemaakt van FSC-gecertificeerd massief hout en wordt geproduceerd in Nederland. De stoel kan plat worden verpakt om zo de transport impact te minimaliseren, en onderdelen kunnen indien nodig gemakkelijk worden vervangen.