Ode aan de stoel. Nu 5+1 gratis
Ga terug naar overzicht

HENK at home met Matthias Geerts

In de serie ‘HENK at home’ gaan we langs bij mensen die ons inspireren om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer bezoeken we Matthias Geerts, DJ, producer, en mode influencer.

Matthias Geerts woont in een jaren 70 woning in het bruisende centrum van Antwerpen, België. Hij vliegt de wereld over voor zijn werk, zowel dj als mode gerelateerd. We gingen bij hem langs om hem te spreken over zijn liefde voor mode, zijn all-round werk, en hoe het is om thuis te zijn in periodes van drukte. 

Matthias, je hebt een grote liefde voor mode, wat inspireert jou?

Deze vraag vind ik altijd moeilijk om te beantwoorden, want ik heb ook het idee dat dit telkens verandert. Wat ik inspirerend vind in de mode is dat je je persoonlijkheid heel makkelijk kan uitdrukken met de kleding die je draagt. Dit kan in verschillende kleuren, maar ook in shapes en cuts. Reizen, muziek en modeweken inspireren mij dan weer het meest. Zien wat designers brengen, maar ook wat andere uit de industrie dragen op de straten geeft mij inspiratie. Muziek is voor mij ook een dagelijkse bron van inspiratie, wat ik luister en produceer is een reflectie van wat ik draag. Op vakantie en werk reizen zie je dan net altijd andere dingen die je thuis niet ziet; als ik andere landen en culturen bezoek, heb ik het gevoel dat mijn creativiteit en inspiratie enorm gevoed wordt. Ik vind het onwijs leuk om een outfit samen te stellen, dit gaat vaak ook zonder dat ik erover na hoef te denken. Als je een paar goede basics in je kast hebt hangen kan je oneindig veel leuke combinaties maken met nieuwere of net gescoorde items uit een vintage kledingzaak, en dit is met interieur net hetzelfde.

Je doet ontzettend veel, je maakt veel reisjes voor je werk en we zien je op veel plekken. Waar ben je het meest trots op?
Het delen en “being open” naar mijn volgers toe is iets wat ik voor een enorme lange tijd doe. Als ik hier dan soms even bij stil sta, dan lijkt het me zo gek. Daar ben ik wel trots op, maar meer ook hoe het mijn leven heeft gevormd en de mensen die ik op deze weg heb leren kennen. Veel van mijn beste vrienden komen uit deze industrie en dat is speciaal. Daarnaast ben ik ook enorm trots op de kansen die ik heb gekregen van verschillende modehuizen om met mij samen te werken. Hierdoor heb ik mooie relaties kunnen opbouwen. 

Hoe zien we jouw stijl en smaak terug in je interieur?

Ik hou van donkere outfits, maar wel met opvallende kleur als een accent; bijvoorbeeld een zwarte of donkerbruine outfit met een beetje kleur in of opvallende accessoires zodat dit net iets beter uitspringt dan een doorsnee zwarte look. Ik heb het gevoel dat dit soort outfits wel mijn ding zijn en als ik dan kijk naar mijn interieur komt dit een beetje terug. Als je bijvoorbeeld kijkt naar mijn dining table, donker hout met een opvallend blauw zitvlak, vind ik dit wel heel bold. En dan mijn koffietafel, elegant maar wel met een zwart-wit checkered kleed en een opvallende gekleurde bank erachter, wat het dan weer heel groovy maakt. 

Als je veel weg bent is het fijn om thuis te komen, wat is je favoriete plek in huis?
Mijn favoriete plek is het woongedeelte; dit klinkt misschien cliché, maar dit is toch de ruimte waar iedereen het meest relaxed is en je de tijd kan nemen om te unwinden. Daarbij denk ik aan ‘s avonds na werk,samen met je partner of alleen, even te tijd voor jezelf nemen om je favoriete boek of show te kijken. En ook als ik gasten ontvang en we drinken iets samen, gebeurt dit hier. Maar zo heeft ook het eetgedeelte zijn charmes, want zo is mijn favoriete moment van de dag is toch wel ontbijt. Samen de dag starten en eitjes als ontbijt met een warme koffie en een sapje; dat is voor mij hemels.

Je hebt onder andere gekozen voor de Column Quadpod table en de Oblique chairs, waarom?
De Column Quadpod vond ik enorm bold en stoer, de stevige poot en het mooi glad afgewerkt blad waren voor mij de perfecte combinatie voor een stijlvolle keuze die toch een sterk karakter en eigenwaarde toevoegde aan mijn woonkamer. Omdat zowel de woonkamer, eetgedeelte en keuken bij mij één ruimte vormen, wilde ik inspelen op de gekleurde bank die ik al had met een fel blauwe stof aan de Oblique stoelen met een donkere houtkeuze.

De Olbique stoelen van Matthias Geerts zijn uitgevoerd in de stof tonus4, 631. De Column Quadpod eettafel is uitgevoerd in Smoked Oak. Ontwerp je eigen tafel.