Ode aan de stoel. Nu 5+1 gratis
Ga terug naar overzicht

HENK at home met Linda Tol

In de serie ‘HENK at home’ gaan we langs bij mensen die ons inspireren om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer bezoeken we Linda Tol, die samen met vriend Renwe Jules en zoontje Louie in het prachtige Haarlem woont. 

Linda Tol, influencer en oprichtster van haar eigen zonnebrillenmerk, werd een half jaar geleden moeder en verhuisde nét daarvoor van het drukke Amsterdam naar Haarlem met haar vriend Renwe. Hun woning, een sfeervol herenhuis, is ingericht met veel neutrale tinten en tijdloos design. 
 

Linda, je hebt duidelijk, naast een liefde voor mode, ook iets met interieur. Hoe zou je jullie interieurstijl omschrijven? 

 

“Sophisticated, tijdloos en modern. Ik heb gemerkt dat ik snel uitgekeken raak op trendgevoelige items, dus ik koop liever items die dat niet zijn. Zo heb ik wel eens roze servies gehad, maar dat gaat er dan toch uit na een paar weken. Ons huis bestaat uit neutrale kleuren, dat geeft rust en is fijn thuiskomen. Wel combineren we klassiekers met vintage design, zoals de oude kast die ooit in een biologielokaal stond. Die hebben we juist niet opgeknapt omdat het contrast wel mooi vonden.” 
 

Wat is jullie favoriete plek in huis? 


“Overdag zitten we veel aan de eettafel, en in de avond op onze grote hoekbank, de Cosy sofa van Studio HENK. Behalve dat ‘ie fantastisch mooi staat en qua kleur perfect in ons interieur past, zit deze bank ook nog eens heerlijk. Dat vind ik erg belangrijk. Op de bank zitten betekent voor mij: even relaxen en tot rust komen. En dat kan op de Cosy heel goed. Het is onze favoriete plek om samen even de dag af te sluiten en met een kop thee een serie te kijken.” 
 

Wat vinden jullie belangrijk bij de aanschaf van interieur-items? 


“Net als met mijn garderobe, investeer ik liever in kwaliteit en tijdloos design. Wij vinden het belangrijk dat we lang plezier van meubels hebben en dat we iets écht heel mooi vinden. Maar een huis moet geen showroom of museum zijn, vind ik. Het is wel echt bedoeld om in te wonen. Zeker met een kind in huis ligt er vaak overal speelgoed, maar dat moet kunnen. Het belangrijkste voor ons is dat we ons thuis voelen en dat ons huis knus aanvoelt. Vooral nu we veel thuis zijn, is het nóg belangrijker geworden om een fijn huis te hebben.” 
 

Hoe ziet jullie dag er meestal uit? Hebben jullie nog bepaalde rituelen? 

 

“Meestal begin ik in de ochtend in de keuken met een kop thee en ontbijt. Dan douchen we om en om en gaan we met z’n allen naar beneden. Rond 11 uur drinken we aan de eettafel onze eerste kop koffie met iets lekkers erbij. Renwe maakt de beste soy cappuccino’s. Hij is zijn barista-skills flink aan het ontwikkelen omdat hij plannen heeft om een eigen koffiezaak te beginnen. Als Renwe er niet is, haal ik een koffie buiten de deur. Ik heb meestal wel minimaal twee koffie’s nodig om de dag door te komen. Na wat werk maken we meestal in de middag even een wandeling.” 
 

Hoe ziet je leven er nu uit, vergeleken met de periode voor COVID-19? 

 

“Voor mij viel mijn zwangerschap perfect samen met de lockdown, dus ergens kwam het ook goed uit dat ik meer rust kon nemen. Voorheen zat ik drie keer per week in een vliegtuig, op weg naar een fashion week of event, maar ik merkte toen al dat dat iets te veel was voor mijn lichaam. Ik heb door de maatregelen noodgedwongen rust moeten nemen tijdens mijn zwangerschap en dat kwam de baby natuurlijk ten goede. Wel heb ik heel erg heimwee naar Milaan, waar wij vier jaar hebben gewoond. Ik kan niet wachten tot ik weer al mijn Italiaanse vrienden kan zien en hen kan laten kennismaken met Louie. Maar bovenal is het heel fijn dat we in deze periode veel samen kunnen zijn met zijn drieën als gezin. Alle clichés zijn waar: elke avond verheug ik me weer op de volgende dag waarin we tijd kunnen doorbrengen met onze zoon”. 


Geïnspireerd door Linda Tol’s interieur en haar favoriete plek in het huis? Creëer een stijlvolle zithoek met de Cosy Sofa, die dankzij zijn organische vormen een uitnodigende bank is. De Cosy is er niet alleen als hoekbank, maar is volledig modulair en ook beschikbaar als twee- of driezitsbank. In deze HENK at home is de Cosy Sofa te zien in de stof Olbia en de kleur Sand03.