Wij zijn Studio HENK, een Nederlandse meubelontwerpstudio.

Welkom bij Studio HENK, een Nederlandse meubelontwerpstudio in Amsterdam. Geïnspireerd door dagelijkse momenten maken we toegankelijke designmeubels voor elke dag.

Over Studio HENK

Studio HENK is in 2013 opgericht door twee broers uit het zuiden van Nederland - architect Xander en bedrijfsstrateeg Okke. Vanuit een behoefte aan designmeubels die mooi zijn, maar ook praktisch, besloten de broers een collectie tijdloze meubels te ontwerpen die aangepast kunnen worden aan jouw interieur. Sinds 2013 is Studio HENK uitgegroeid van een kleine start-up tot een succesvol designmeubelmerk.  

Filosofie
We geloven dat het ontwerpen van meubels niet alleen draait om het maken van een mooi meubelstuk, maar om het creëren van functionele meubels die je elke dag weer kunt gebruiken. Het draait om die ronde tafel in je woonkamer die de plek wordt waar je rustig je dag begint met een kop koffie en de krant - de plek waar je dagelijkse momenten met elkaar deelt. Geïnspireerd door deze momenten creëren we tijdloze meubels voor elke dag.

Vanuit het idee dat meubels zowel mooi als functioneel kunnen zijn, maken we ontwerpen die helemaal aangepast kunnen worden aan jouw interieur. Kies uit een breed aanbod aan maten, afwerkingen, stoffen en kleuren en creëer een uniek meubelstuk waar je gelukkig van wordt. Onze collectie bestaat uit alle typen meubels die je nodig hebt voor jouw interieur.

Missie
Onze missie is om toegankelijke, tijdloze designmeubels te ontwerpen die je leven lang meegaan. Om de levensduur van onze meubels te vergroten, werken we alleen met materialen van de hoogste kwaliteit. De subtiele details laten het vakmanschap en de aandacht voor details zien waarmee de meubels zijn gemaakt. De gehele collectie wordt in Europa geproduceerd.

Het Studio HENK team

Okke

[Founder] ‘Chief Operator’ die de HENK-koers bepaalt en altijd de juiste beslissingen neemt met zijn strategische en ondernemende inzicht.

Xander

[Founder] Architect en designer van al onze HENK-ontwerpen. In zijn vrije tijd zet hij zijn creatieve talent in om huizen te ontwerpen.

Corine

Strateeg en Marketing- & Communicatie-verantwoordelijke. Mater Familias, overziet het creatieve team, ontfermt zich over de strategie van Studio HENK en en denkt alle marketing- en communicatieplannen uit.

Aïda

Office Manager en salestijger die de touwtjes zowel bij HENK als thuis strak in de handen heeft. Manusje van alles houdt ze de boel draaiende en zorgt ze ervoor dat alles soepel verloopt - van het verwerken van bestellingen tot het aansturen van de logistiek, zodat alle meubels op tijd bij jou thuis zijn.

Kim

Komt nooit zonder een enthousiasme ‘Goeiemorgen!’ het kantoor binnen en baant zich vrolijk een weg door de mails, telefoontjes en administratie heen. Verkopen is haar tweede natuur, en ze is de sportiefste van het stel.

Shannon

Zorgt met haar aanstekelijke lach altijd voor een gezellige sfeer op kantoor. Met hetzelfde enthousiasme neemt ze dagelijks de telefoon op, beantwoordt ze e-mails en verwerkt ze online bestellingen. Daarnaast ontfermt ze zich over de financiën.

Britt

Interieuradviseur die elk weekend in de showroom vol enthousiasme haar kennis over interieurontwerpen, designmeubels en de juiste inrichting deelt.n.

Cindy

Planner, Coördinator & Fotografe, maar vooral bad-ass die alles zonder moeite geregeld krijgt. Ze ontfermt zich over de planning en coördinatie van (inter)nationale beurzen en reist jaarlijks van New York naar Parijs. Achter de schermen maakt ze als fotograaf de mooiste beelden.

Judith

Copywriter die met een frisse blik naar alle communicatie-uitingen kijkt en het grootste deel van haar tijd achter haar laptop zit weg te tikken.

Marlies

Media Designer & Social Media Manager die al ons prachtige drukwerk ontwerpt en zorgt dat onze social media-kanalen on point zijn.

Niccolo

Sales Director met de makkelijkste baan van iedereen. Een man met eeuwen retail-ervaring, reist hij stad en land af namens HENK. Daarnaast zorgt hij dat alles in de showroom soepel verloopt.

Janneke

Interieuradviseur & Showroom Manager die bruist van de energie en met haar lach iedereen die binnenloopt op z’n gemak stelt. Met haar kennis en creativiteit helpt ze iedereen aan het mooiste interieur-ontwerp - of het nu voor iemand thuis of voor een kantoor is.