Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
founders of Studio Henk

Studio Henk

Wij zijn een bewust Nederlands designmerk dat mooie en functionele meubels maakt die een leven lang mee gaan.

swirl

Door circulair design ter harte te nemen worden de op maat gemaakte meubels in-house ontworpen en op bestelling geproduceerd in Europa. We hebben ambitieuze plannen om de meubelindustrie van binnenuit te hervormen en volledig afvalvrij te maken.

Hoe het begon

Tien jaar geleden begonnen wij aan onze reis: twee broers, Okke en Xander Albers, met een liefde voor meubels en oog voor duurzaam design. Wat begon met een eettafel van sloophout, gemaakt in de werkplaats van schoonvader Henk, groeide uit tot een bloeiend meubelmerk dat floreerde tijdens de corona pandemie. Ontwerp na ontwerp schaafden wij aan onze kenmerkende Studio HENK stijl, met bestsellers zoals de Butterfly eettafel, de Ode eetkamerstoelen en de Cosy bank.

Naarmate het bedrijf groeide, kwam ook het besef dat de meubelindustrie een keerzijde heeft, namelijk die van enorme afvalproductie en een record aan CO2-uitstoot. Wij waren niet trots op het feit dat wij hieraan bijdroegen en de daaruit voortvloeiende negatieve impact op de planeet en de toekomst van onze kinderen.

Geïnspireerd door bedrijven over de hele wereld die zaken doen ten goede van de mens en planeet, begon Corine de Bruijne (Executive Advisor) met het doorvoeren van veranderingen in ons bedrijf. Zo hebben we onze missie gemaakt om de industriestandaarden te doorbreken - door mooie en circulaire designmeubels te maken die een leven lang meegaan - en zo een positieve impact te maken op mens en planeet.

Sindsdien zijn er grote en kleine stappen gezet richting onze visie van een afvalvrije meubelindustrie. Hiermee hopen we de hele meubelindustrie te inspireren hetzelfde te doen.

window

Onze visie voor de toekomst

'Wij hebben de aarde in bruikleen van alle toekomstige generaties, en moeten er dus zorg voor dragen, onderhouden en herstellen waar nodig.'

Onze reis

timeline timeline

Waar wij aan werken

Wij zullen stappen blijven zetten om een positieve impact te maken op mens en planeet. We werken hard om de CO2-uitstoot van onze producten te meten, verminderen en compenseren, en onze endless life services verder uit te rollen om zo de levensduur van onze producten te verlengen.

 

Impact report 2023

Lees ons laatste Impact Report om meer te weten te komen over onze voortgang.

Download impact report
kids on sofa

B Corp

2023 is een bijzonder jaar voor Studio HENK. Naast het tienjarig bestaan, vieren we ook het behalen van ons B Corp certificaat. Als B Corp zijn we onderdeel van een wereldwijde community van bedrijven die voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale- en milieuprestaties. We zijn trots om onderdeel te zijn van deze beweging en het stimuleert ons om onze missie verder te vervolgen.

Ontdek meer
window

Onze design filosofie

'Wij geloven dat meubels zowel mooi als functioneel kunnen zijn én op een duurzame manier gemaakt kunnen worden.'

Ontwerp principes

Wij hebben een passie voor wat we ontwerpen, hoe het wordt gemaakt, en wat gebeurt met de producten die wij in de wereld brengen.

We zijn ons bewust van de impact die onze meubels hebben op de planeet. Daarom maken we in elk aspect van ons designproces bewuste keuzes om zo de milieu-impact te minimaliseren en de levensduur te verlengen.

We vervaardigen elk meubel met zorg, en gebruiken enkel verantwoord verkregen materialen zoals duurzaam gecertificeerd hout en gerecyclede stoffen. 

Onze meubels zijn naar wens samen te stellen, en op bestelling geproduceerd om overtollige voorraad te vermijden. Onze gehele collectie wordt geproduceerd in Europa, grotendeels in Nederland. Om er zeker van te zijn dat onze producten nooit als afval eindigen, bieden we verschillende services aan zoals reparaties, herstoffering, upgrades en retour na gebruik.

Ontdek meer
window

Ontdek het verhaal achter onze meubels

'Onze winkels zijn het hart van ons merk en een representatie van waar Studio HENK voor staat.'

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Met een kantoor, meerdere winkels en een groeiend aantal werknemers vinden wij het belangrijk de sociale- en milieu-impact van onze organisatie bij te houden.

Ons kantoor en de winkels zijn klimaatneutraal, wat betekent dat we onze CO2-uitstoot meten, deze compenseren door in CO2-reductie projecten te investeren, en actief bezig zijn met het verminderen ervan. Wanneer wij nieuwe winkels openen hergebruiken wij zoveel mogelijk van het bestaande pand en werken wij waar mogelijk met bouwmaterialen die niet-giftig, gerecycled, hernieuwbaar of demontabel zijn. 

Om bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van onze werknemers bieden wij een jaarlijks trainingsbudget, en we stimuleren een gebalanceerde levensstijl door middel van een fietsenplan, een gezonde vegetarische lunch en een health & fitness-budget. Al onze leveranciers hebben onze Gedragscode getekend, waarmee we ook in de productieketen goede werkomstandigheden willen waarborgen.

Ontdek meer
window window

Xander Albers

Xander (1987), Creative director en architect, heeft een passie voor architectuur, dat zie je terug in de stijlvolle en functionele ontwerpen van Studio HENK.

window window

Okke Albers

Okke (1985), Commercieel directeur, weet als ondernemer en verbinder als geen ander iedereen in zijn kracht te zetten. Hij brengt Studio HENK stapje voor stapje verder in het behalen van haar doel.

window window

Corine de Bruijne

Corine (1985), Executive Advisor, is met haar goed ontwikkelde morele kompas en kennis van duurzaamheid een drijvende kracht achter de duurzame missie van Studio HENK.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de Studio HENK nieuwsbrief en ontvang als eerste exclusieve uitnodigen voor evenementen, nieuwe producten, twee en winacties.