Ode aan de stoel. Nu 5+1 gratis
Ga terug naar overzicht

HENK at home met Olivier de Croock

In de serie ‘HENK at home’ gaan we langs bij mensen die ons inspireren om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer brengen we een bezoek aan design enthousiast Olivier de Croock; eigenaar en creative director van Studio Croock, zijn eigen creative studio voor interieurdecoratie, bloemarrangementen en tafelsettingen voor evenementen.

Olivier woont in een modern appartement in het bruisende Antwerpen, samen met zijn vriend Hannes en twee dash hondjes Coco en Blue. Zijn Instagram-account is een bron van inspiratie, en zijn unieke huis, liefde voor bloemen en styling maken hem een opvallende figuur binnen de designscene.


Hoe zou je je interieurstijl omschrijven en waar let je op bij het aanschaffen van een nieuw meubelstuk?
Mijn interieurstijl omschrijf ik als tijdloos, neutraal met eclectische elementen, natuurlijke aardetinten en donker hout als basis. Ik heb niet echt dingen waar ik op let als ik een nieuw meubelstuk aanschaf, ik voel het vaak direct aan van 'ja dat is het.’ Het is meer een buikgevoel dat ik altijd heb. Verder let ik wel op duurzame materialen en heb ik een voorkeur naar unieke stukken en objecten. Als ik een opvallend item koop, wil ik dit niet in nog 10 andere interieurs terugzien.

Als je veel op pad bent is het extra fijn om thuis te komen, wat is je favoriete plek in huis en waarom?
Mijn favoriete plek in huis is de leefruimte, waar ik helemaal tot rust kan komen. Er is veel lichtinval wat alles mooi in beeld brengt, ik kan daar eigenlijk gewoon zitten en rondkijken. Ik vind het ook fijn om gewoon op de bank te zitten met wat muziek, of wat rondneuzen tussen de boeken in de boekenkast. Verder is de leefruimte ook de plek waar ik mensen ontvang en wil ik daar een gezellig, warm gevoel creëren.

Hoe bevalt de Elements salontafel van Studio HENK en wat spreekt jou aan in dit ontwerp?
De Elements salontafel past perfect in ons interieur. De mooie donkere kleur en het elegante model zorgen voor een tijdloos design in ons huis. Ik kan er heel wat boeken op kwijt en de salontafel dient daar ook perfect voor. De salontafel heeft de juiste hoogte, waardoor ze ook helemaal in balans is met onze grote bank. Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn!

Je hebt een eigen design studio, Studio Croock, heb je nog spannende projecten op de planning voor dit jaar?
Yes! Ik heb dit jaar verschillende projecten waaronder een in Schotland! Daar kijk ik enorm naar uit; decoreren met takken recht uit de Schotse natuur, een avondfeest vol bloemenpracht. Ik denk dat dit een unieke ervaring zal zijn op deze locatie. Verder ben ik nog art director voor een merk waar ik erg fan van ben en zijn er nog enkele geheime projecten waar ik nog niet te veel prijs van kan geven, to be continued!

De Base Lounge Chairs van Olivier zijn uitgevoerd in Smoked Oak, met de stof regain natural01. De Elements Coffee Table is uitgevoerd in Smoked Oak.