Ode aan de stoel. Nu 5+1 gratis
Ga terug naar overzicht

HENK at home met Sophie Noyen

In de serie ‘HENK at home’ gaan we langs bij mensen die ons inspireren om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer bezoeken we Sofie Noyen, food en interieur styliste.

Sofie woont in een karaktervol huis met moderne uitbouw in de buurt van Antwerpen samen met haar man en drie kinderen. Haar huis voelt modern en ruim, maar straalt tegelijkertijd een oase van rust uit door de warme kleuren en inrichting. Veel meubels zijn unieke stukken met een verhaal, iets wat Sofie belangrijk vind. We spreken haar over haar inspiratie, haar stijl, en waarom haar keuze is gevallen op de Column Tafel. 

Sofie, je bent super druk en een powervrouw. Moeder, (food) styliste, je sport elke dag; hoe zorg je ervoor dat thuis 'thuis' is na drukke dagen op de set/in de gym?

Thuis is waar we rust vinden als gezin. Door alle drukte van werk en externe impulsen wilde ik heel graag een oase van rust creëren in onze woning. Veel mensen die onze woning bezoeken, krijgen een vakantiegevoel als ze bij ons binnen wandelen. Dat is een groot compliment voor mij! Het is de plek waar ik geborgenheid en gezelligheid op de eerste plaats zet. Iets wat ik van nature heb meegekregen om dat te creëren, denk ik haha!  

Je hebt een prachtige eigen stijl: hoe zou je je interieurstijl omschrijven, wat inspireert jou?
Mijn stijl is een combinatie van eclectisch, minimalistisch en wabi sabi. Ik hou van sereniteit en nonchalance; voorbeelden voor mij zijn architecten Axel Vervoordt, Vincent Van Duyssen en Benoit Vianne. In onze woning kan je een combinatie vinden van ruwe, aardse materialen, geometrische objecten, veel vintage spullen maar ook klassieke meubelstukken.

Waar let jij op bij het aanschaffen van items voor in je huis?
Ik let er altijd op dat ze tijdloos en duurzaam zijn. Vaak koop ik ook tweedehands spullen. Ik hou ervan op zoek te gaan naar vintage spullen die ik nieuw leven kan inblazen. Over het algemeen kies ik voor meubelen met een serene en neutrale kleuren; zwart is met alles te combineren en straalt veel klasse uit. Voor deco objecten kies ik al eens makkelijk voor kleur. Ik vind het ook erg fijn als spullen in huis een verhaal hebben, ik hou ervan als alles in harmonie is met elkaar.

Je hebt je hele huis laten verbouwen; waar droom jij nog van om te verwezenlijken in huis?
 De binnenkant van de woning is zo goed als afgewerkt. In enkele kamers moeten nog op maat gemaakte kasten komen, en nog enkele kleinigheden moeten afgerond worden. Ik kijk nu naar de zomer uit om de afwerking van de buitenkant van ons huis af te maken. Vooral het creëren van een intieme gezellige plek van het terras en de inrichting ervan. Ook hebben we nog een bijhuisje in de tuin waar ik veel ideeën voor heb, maar dat is toekomstmuziek. ;)

Je hebt de Column tafel gekozen - waarom heb je voor deze tafel gekozen?
Ik hou enorm van het karakter en puurheid dat het design uitstraalt. De combinatie van eenvoud met wat body is iets wat ik belangrijk vind. Ook het duurzame aspect van de tafel vind ik erg belangrijk, ik investeer graag in items die sustainable zijn. Ook een grote tafel was een must voor ons, we zijn namelijk een gezin van 5. Als we bezoek ontvangen is dat meteen al een gezellige bende aan tafel, deze staat echt centraal in onze leefruimte. De tafel is een echte eyecatcher in ons woongedeelte tussen de rust van de beige getinte muren. Ik ben ontzettend blij met deze keuze!

De Column eettafel van Sophie is uitgevoerd in Eiken zwarte beits. Ontwerp je eigen Column eettafel.