Onze Utrecht Brand Store is geopend
Ga terug naar overzicht

HENK at home met Justine Kegels

In de serie ‘HENK at home’ gaan we langs bij mensen die ons inspireren om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer bezoeken we interieurarchitect en lifestyle-influencer Justine Kegels. 

 

We arriveren op een zonnige ochtend in Antwerpen om op bezoek te gaan bij Justine; ze woont in een klassiek, ruim appartement gebouwd tussen 1920 en 1925 met hoge plafonds en prachtige ornamenten. Bij binnenkomst in de hal staat een lage tafel met samples van vloertegels die zorgvuldig uitgestald zijn; het verraad direct haar beroep als interieurdesigner. Samen met haar vriend, muzikant uit de band Jungle, woont ze hier nog een paar maanden voordat het koppel emigreert naar Londen. 

 

Justine, interieur is je passie; hoe zou je je eigen interieurstijl omschrijven? 

“Over het algemeen is mijn stijl vrij sober en werk ik veel met neutrale tinten in mijn meubilair. Door het gebruik van accessoires voeg ik hier kleuraccenten aan toe, maar de basis blijft sereen. Kunst speelt ook een belangrijke rol in mijn interieur en ik beschouw de werken eigenlijk als objecten; daarom hang ik schilderijen bijvoorbeeld niet op, maar laat ik ze leunen tegen de muur op de grond. Zo staat er nu bijvoorbeeld een enorm schilderij in de woonkamer gemaakt door mijn vriend tijdens een creatieve opwelling tijdens de lockdown. In de zoektocht naar ons nieuwe plekje in Londen hebben we ook weer gezocht naar een klassieke bouwstijl; een ruimte moet mij inspireren. Als je mij in een nieuwbouwappartement stopt zal ik me doodongelukkig voelen.” 

 

Wie zijn je favoriete ontwerpers op het gebied van interieur? 

“Ik vind Kelly Wearstler heel inspirerend; haar stijl is over het algemeen een stuk kleurrijker en meer eclectisch dan mijn persoonlijke smaak, maar ik haal eigenlijk altijd wel elementen uit haar ontwerpen. Ook Charles Zana vind ik interessant, hij creëert een prachtige beleving met kleur. En daarnaast natuurlijk Axel Vervoordt, onze ‘Belgian pride’.”

 

Zijn er specifieke plekken op de wereld die je inspireren? 

“Marokko! Ik ga daar al sinds mijn zevende naartoe, omdat mijn grootouders daar een riad hebben gebouwd die wij sindsdien elk jaar bezoeken. De aandacht en ambachtelijkheid waarmee zij creëren is iets dat in de Westerse cultuur bijna uitgeroeid is. Het gebruik van de natuurlijke materialen en de warme kleuren inspireren me en ik neem altijd wel een souvenir mee naar huis, zoals bijvoorbeeld de kussentjes op mijn chaise longue.”

 

Je gaat Antwerpen binnenkort verlaten, welke plekken ga je het meest missen? 

“Voor een bijzonder ontbijt ga ik graag naar het nieuwe tentje Rush Rush en voor lunch kan je me vaak vinden bij Tinsel, een zaakje van vrienden van ons. Ik ben geen ster in koken en als ik zin heb in een lekkere (glutenvrije) pizza haal ik deze bij Orso. Wanneer ik op zoek ben naar inspiratie of zin heb om te winkelen ga ik naar de Kloosterstraat; dat zit vol leuke interieurwinkels zoals Recollection, Espoo, Christiaensen & Christiaensen en natuurlijk Studio HENK.”

 

Waarom heb je voor de Luna Chair gekozen?

“Ik was nog op zoek naar een mooie fauteuil voor in mijn woonkamer. De stoel zit vooral zo lekker door de brede, zachte leuning en die feedback krijg ik ook van al mijn gasten die in de Luna plaatsnemen!”

 

 

Denk je dat de Luna loungestoel ook zal schitteren in jouw interieur? Hier kan je de stoel naar jouw eigen smaak personaliseren; er zijn opties genoeg!