Bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt
Ga terug naar overzicht

HENK at home met Tricja Cotterrill

In de serie ‘HENK at home’ gaan we langs bij mensen die ons inspireren, om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer bezoeken we Tricja Cotterrill, fashion director en consultant. 

Tricja woont samen met haar man in het pittoreske dorpje Sloten, in een huis wat ze helemaal zelf hebben gerenoveerd. Haar interieur is een mix van nieuw, vintage stukken, en zelf gemaakte meubelen. Ze werkt als fashion director voor veel verschillende merken, campagnes en lookbooks. We spraken Tricja over haar stijl en smaak in mode en interieur en wat ze belangrijk vind in huis. 


Je bent fashion director en consult, waar haal jij je inspiratie voor mode en interieur vandaan?
Mijn inspiratie haal ik uit mooie independent magazines zoals Jane By The Grey Attic, RIKA, CEREAL, Kinfolk en Ark Journal. Ook vind ik Pinterest een fijn platform. Voor mode haal ik ook veel inspiratie uit merken als The Row, Jil Sander, Gia Studios en Toteme. Voor mijn werk ga ik regelmatig op reis en dat vind ik ook altijd erg inspirerend. Vaak kijk ik dan naar materialen gebruik en vormen van architectuur.

Hoe zou je je eigen smaak omschrijven?
Mijn smaak is minimalistisch, rustig en volwassen. Ik vind het mooi om verschillende materialen te combineren met elkaar waardoor dit een rijk gevoel uitstraalt. Ook houd ik erg van neutrale en effen kleuren die ik combineer met zwart of donkerbruin; hierdoor zit er toch een stoer randje aan.

Waar let jij op bij het stijlen van je huis? 
Ik vind het belangrijk dat de items die ik koop tijdloos zijn en goed bij elkaar passen en kloppen in de ruimte. Ik investeer in mooie meubelstukken en kwaliteit vind ik een must. Tegenwoordig koop ik ook vaker vintage design meubelen.

Wat is je favoriete ruimte in je huis? 
Eigenlijk zijn alle ruimtes fijn in ons huis. De badkamer is als een spa, de slaapkamer heeft een hele fijne sfeer en een heerlijk hotelbed, ik houd van slapen haha. Maar als de zon schijnt hebben wij heel mooi zonlicht dat naar binnen schijnt en dan is de woonkamer en zitkamer wel echt een heerlijke plek om te zijn.

Hoe bevalt de Cosy Sofa en wat spreekt jou aan in dit ontwerp?
Ik ben onwijs blij met de bank. Hij zit lekker en is zacht en de vorm blijft mooi als je erop
hebt gezeten. Hij zakt niet in zoals veel banken wel doen. Ook is de vorm van de bank waanzinnig mooi in ons huis. De organische vorm maakt de woonkamer meer bijzonder.

De Cosy Sofa van Tricja Cotterrill is uitgevoerd in de stof Olbia, Sand03 Ontwerp je eigen Cosy Sofa.