Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

HENK Visits Marlot Willems

In de serie ‘HENK Visits’ gaan we langs bij mensen die ons inspireren om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer brengen we een bezoek aan interieurstyliste Marlot Willems.

​​​​​​​Marlot, bekend als Jolielot op Instagram, woont met haar vriend, kinderen en hond in een rustig dorpje. Hun huis, ingericht met neutrale tinten en Parijse charme, straalt rust uit. Ze deelt vol passie haar liefde voor interieur en styling met haar volgers en inspireert iedereen die van een klassieke, moderne stijl houdt.


Wat heeft jouw liefde en passie voor interieurdesign aangewakkerd en hoe heeft deze passie zich de afgelopen jaren ontwikkeld? 
Het lijkt wel alsof dit er al vanaf kinds af aan in zat. In plaats van vader en moedertje spelen, verschoof ik liever meubels naar een nieuwe opstelling. Ik droomde altijd weg bij woonmagazines en keek het liefst bij iedereen naar binnen om daar vervolgens mijn mening over te vormen. Het vele reizen heeft mijn liefde voor interieur ook zeker aangewakkerd door de verschillende architecturen die ik onderweg tegenkwam.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken die jouw persoonlijke stijl definiëren?
Ik denk dat mijn stijl het beste te omschrijven is als klassiek met een moderne twist. Ik hou van neutrale kleuren, maar ik zorg er altijd voor dat het geheel nooit saai wordt.

Hoe zou je de sfeer omschrijven die je wilt creëren in jouw huis?
Dit vind ik altijd een lastige vraag, maar rust staat centraal in ons huis. Mijn vriend en ik kunnen soms chaotisch zijn, en met twee kinderen erbij is een rustige omgeving essentieel voor onze ontspanning. Hoeveel ik ook van kleur houd, je zult dat niet snel in ons huis terugzien. Ons huis is bovendien nog verre van af; het voelt nog als een canvas wat nog niet af is. Maar rust en gezelligheid zijn de sferen die ik graag in ons huis wil creëren.

Op welke manieren blijf je op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de wereld van interieur en design? En hoe onderscheid jij je van anderen?
Mijn Instagram-algoritme is momenteel echt top, haha! Ik volg veel kunstenaars en andere creatieve geesten. Daarnaast ben ik regelmatig bezig met het verzamelen van koffietafelboeken van interieurontwerpers. Zo af en toe blader ik er doorheen als ik even een momentje voor mezelf heb.

Waarom heb je de Elements salontafel uitgekozen voor jouw interieur?
Ik vind de langwerpige vorm echt prachtig in onze ruimte en het lijkt alsof het speciaal voor ons gemaakt is. De latten geven een speelse uitstraling en ik ben helemaal verliefd op de kleur!

Welk advies zou je jonge creatives willen meegeven die zich focussen op design en interieur?
In een wereld waar we constant worden blootgesteld aan prikkels, kan het soms moeilijk zijn om je eigen stijl te ontdekken. Onbewust worden we beïnvloed door het eindeloze scrollen op sociale media. Maar het is belangrijk om op zoek te gaan naar je eigen smaak en er trots op te zijn. Door je eigen stijl te omarmen, onderscheid je jezelf juist van anderen. Durf authentiek te zijn en laat zien wie je bent. Dat maakt jou uniek.

Ben je geïnspireerd door Marlot’s interieur? Shop nu de Elements Salontafel in eiken gerookt gebeitst. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de Studio HENK nieuwsbrief en ontvang als eerste exclusieve uitnodigen voor evenementen, nieuwe producten, twee en winacties.