Frequently Asked Questions

Afmetingen tafels
 • Wat is de hoogte van de tafel?

  De hoogte van de tafel is de framehoogte (vaste hoogte van 71 cm) plus de dikte van het blad. Een tafel met een blad van 3 cm is 74 cm hoog en een tafel met een blad van 4 cm is 75 cm hoog.

 • Welke dikte van het blad moet ik kiezen?

  Bij ons heb je de keuze uit een tafelblad van 3 of 4 cm dikte. Kies je voor een standaard randafwerking? Dan geldt dat een 4 cm blad een robuustere, zwaardere uitstraling heeft dan een blad van 3 cm. Dit is dus afhankelijk van je wensen.

  Wel adviseren wij voor tafels langer dan 260 cm in verband met sterkte en stabiliteit te kiezen voor een blad van 4 cm dikte.

  Kies je voor een verjongd tafelblad? Dan is de toegevoegde waarde van een blad van 4 cm klein, aangezien het blad schuin afgezaagd wordt.

  Wel adviseren wij voor tafels langer dan 260 cm in verband met sterkte en stabiliteit ook in dit geval te kiezen voor een blad van 4 cm dikte.

 • Welke lengte van het blad moet ik kiezen?

  In het volgende document leggen we uit hoeveel stoelen je kunt plaatsen aan een rechthoekige tafel. Afhankelijk daarvan kun je de lengte van je blad bepalen.

  Onderstaand ook nog een toelichting: meet de breedte van je stoelen op. Bijvoorbeeld 50 cm. Tel daar voor elke stoel 7 cm extra bij op (5 cm is krap en 10 cm is ruim). Dus 57 cm per stoel, bij drie stoelen per kant komt dit neer op 171 cm. Daarbij dien je rekening te houden met de plaatsing van de tafelpoot (deze kun je op 14, 20 of 26 cm uit de zijkant zetten). Als je kiest voor de plaatsing op 14 cm moet je voor elke kant 14 cm optellen bij de bovenste berekening van de stoelbreedte van 171 cm. Totaal kom je zo voor drie stoelen van 50 cm uit op 171 cm + 28 cm = 199 cm. Een blad van 200 cm is dus geschikt voor deze stoelencombinatie.

 • Hoeveel stoelen kan ik aan mijn rechthoekige tafel plaatsen?

  In het volgende document leggen we uit hoeveel stoelen je kunt plaatsen aan een rechthoekige tafel. 

  Onderstaand ook nog een toelichting: meet de breedte van je stoelen op. Bijvoorbeeld 50 cm. Tel daar voor elke stoel 7 cm extra bij op (5 cm is krap en 10 cm is ruim). Dus 57 cm per stoel, bij drie stoelen per kant komt dit neer op 171 cm. Daarbij dien je rekening te houden met de plaatsing van de tafelpoot (deze kun je op 14, 20 of 26 cm uit de zijkant zetten). Als je kiest voor de plaatsing op 14 cm moet je voor elke kant 14 cm optellen bij de bovenste berekening van de stoelbreedte van 171 cm. Totaal kom je zo voor drie stoelen van 50 cm uit op 171 cm + 28 cm = 199 cm. Een blad van 200 cm is dus geschikt voor deze stoelencombinatie.

 • Hoeveel stoelen kan ik aan mijn ronde tafel plaatsen?

  In het volgende document leggen we uit hoeveel stoelen je kunt plaatsen aan een ronde tafel. 

  Onderstaand ook nog een toelichting: meet de breedte van je stoelen op. We gaan voor het voorbeeld uit van 46,5 cm, zonder armleuning. In dat geval kun je aan een ronde tafel zoveel stoelen kwijt: 

  Ø 100 cm: 3 stoelen 
  Ø 110 cm: 3 stoelen 
  Ø 120 cm: 4 stoelen
  Ø 130 cm: 5 stoelen 
  Ø 140 cm: 5 stoelen 
  Ø 150 cm: 6 stoelen
  Ø 160 cm: 7 stoelen 

   

 • Hoeveel stoelen kan ik aan mijn ovale tafel plaatsen?

  In het volgende document leggen we uit hoeveel stoelen je kunt plaatsen aan een ovale tafel.  

  Onderstaand ook nog een toelichting: ten eerste is het belangrijk in gedachten te houden dat de vorm van de ovale tafel verandert als je een langere of kortere tafel koopt. Het breedste stuk van de tafel is immers altijd 120 cm. Hoe langer de tafel, hoe meer het op een surfplank gaat lijken. Op een kopse kant van een ovale tafel zitten is anders dan bij een rechthoekige tafel. En, zoals bij iedere vorm tafel, is de breedte van je stoel en de aan- of afwezigheid van armleuningen van belang.

 • Hoeveel ruimte zit er tussen de tafelpoten? Hoe ver staan de poten uit de zijkant?

  De tafelpoten van rechthoekige tafels kunnen op 14, 20 of 26 cm uit de zijkant worden gezet. De positie hoef je niet te kiezen bij aankoop. Alle bevestigingspunten zitten in het blad zodat je zelf de positie altijd nog kunt wisselen. De frames van de ronde en ovale tafels hebben een standaardpositie. Zie ook het volgende document.

Afwerking van het hout
 • Wat is A-kwaliteit eiken?

  We werken met A-kwaliteit Europees eikenhout. Dit houdt in dat er minimale noesten in het blad zitten. Er kunnen dus wel kleine noesten voorkomen in het blad, het is tenslotte een natuurproduct. De grootte van een noest die toegestaan is, is ongeveer 2 cm.

 • Kan ik de kleur van het blad kiezen?

  We bieden de tafels aan in verschillende kleuren. Je hebt standaard keuze uit vier kleuren:

  - hardwax olie naturel light (3041)
  - hardwax olie naturel (3062)
  - zwarte lak (RAL 9005) 
  - witte lak (RAL 9016) 

  De hardwax olie naturel light en naturel zijn beiden transparant. De naturel 3062 valt iets ‘geler’ uit dan de naturel light 3041 hardwax olie. Geïnteresseerd in zakelijke toepassing? Vraag ons ook naar de mogelijkheden van HPL uitvoering van het tafelblad.

 • Waarom werken jullie met hardwax olie en niet met een normale olie?

  Hardwax olie is een combinatie van olie en wassen. De hardwax olie wordt rechtstreeks op het onbehandelde tafelblad aangebracht. Er worden drie lagen aangebracht om te zorgen voor een slijtvaste afwerking van het tafelblad. Het voordeel van een hardwax olie ten opzichte van gewone olie is de combinatie met was. Deze was zorgt ervoor dat de poriën van het hout direct helemaal gevuld zijn. Hiermee is het tafelblad dus veel beter beschermd tegen vlekken dan met een normale olie.

 • Wat adviseert Studio HENK: lak, hardwax olie of HPL?

  Over het algemeen adviseren wij aan particuliere klanten hardwax olie. Hardwax olie is minder breuk- en krasgevoelig dan lak en HPL. Ook is het zelf makkelijker bij te werken in geval van beschadigingen. Wel moet het eens per jaar behandeld worden met een onderhoudsolie. Wanneer men de voordelen van hardwax olie niet op vindt wegen tegen de nadelen, kiest men vaak voor een lak. Zo wordt voor zakelijke toepassingen vaker gekozen voor een lak of HPL Fenix omdat men de tafel niet jaarlijks wil onderhouden. Geïnteresseerd in zakelijke toepassing? Vraag ons naar de mogelijkheden van HPL uitvoering van het tafelblad.

 • Hardwax olie versus lak

  Hardwax olie 

  Voordelen: minder breuk- en krasgevoelig dan lak. Makkelijker mooi te houden op de lange termijn. Zelf makkelijker bij te werken bij beschadigingen. 

  Nadelen: eens per jaar behandelen met onderhoudsolie. 

  Lak 

  Voordelen: onderhoudsvrij. 

  Nadelen: breuk- en krasgevoeliger dan hardwax olie. Lastig te herstellen bij beschadigingen.

 • Ik heb kinderen, welke afwerking adviseren jullie?

  Voor het gebruik met kinderen adviseren we hardwax olie. Hardwax olie is minder breuk- en krasgevoelig dan lak en HPL. Hierdoor is de tafel makkelijker mooi te houden op de lange termijn en in geval van beschadigingen is deze makkelijker bij te werken.

  Als je toch een witte of zwarte tafel wilt, adviseren we HPL Fenix NTM te kiezen, in plaats van lak.

   

 • Wat is verjongen?

  Verjongen is een bepaalde randafwerking van het tafelblad. De tafelrand wordt vanuit de bovenkant van het tafelblad schuin naar binnen afgezaagd.

 • Gaat het tafelblad niet doorhangen of kromtrekken?

  Veel massief eikenhouten tafelbladen gaan op langere termijn doorhangen of kromtrekken. Dit willen wij voorkomen. Onze tafelbladen worden opgebouwd uit drie lagen massief eikenhout. Hierdoor kunnen we het hout veel beter drogen tot de perfecte vochtigheidsgraad, en trekken onze tafelbladen niet krom. Daarnaast worden aan de onderkant van de tafelbladen over de breedte staalprofielen geplaatst. Hierdoor kan het blad niet kromtrekken. Wanneer het blad langer is dan 240 cm wordt onderin het tafelblad een spanningssysteem geplaatst. Hiermee wordt het blad over de lengte onder spanning gezet. Mocht het blad gaan doorhangen dan kun je het tafelblad met een steeksleutel weer onder de juiste spanning zetten zodat het weer recht is.

 • Wat is HPL Fenix NTM?

  HPL Fenix is bij ons verkijgbaar als afwerking voor je tafelblad of eettafelblad, en is verkrijgbaar in een van de door ons gekozen selectie van kleuren. 

  HPL Fenix NTM is een zeer stevige plaat bestaande uit meerdere lagen samengeperste houtvezel. Door de nanotechnologie van Fenix NTM ontstaat een ontzettend mat en zijdezacht oppervlak. Vingerafdrukken zijn er amper op te zien, en het is goed bestand tegen wrijven, krassen en slijtage.

Onderhoud meubels
 • Is de tafel beschermd tegen vlekken?

  Jazeker. De tafel is behandeld met een lak of een hardwax olie. Beide afwerkingen beschermen goed tegen vlekken. De hardwax olie heeft in tegenstelling tot de lak wel een maal per jaar onderhoud nodig. Dit doe je door de tafel met een onderhoudsolie in te smeren. Zie voor het onderhoud de FAQ vraag: hoe kan ik mijn tafel met hardwax olie onderhouden?

 • Hoe kan ik het tafelblad schoonmaken?

  Het tafelblad kun je schoonmaken met water en niet-agressieve schoonmaakmiddelen. Een normaal sopje is prima!

 • Hoe kan ik mijn tafel met hardwax olie onderhouden?

  Wanneer je merkt dat de tafel minder bestand is tegen vlekken dan kun je deze behandelen met Osmo onderhoudswas. Je kunt deze onderhoudswas (NB: bestel de witte kleurvariant!) en bijhorende doek bestellen via internet bestellen.

  Osmo onderhoudswas

  Osmo vezeldoek

  Mocht je tafel echt aan een opknapbeurt toe zijn dan kun je een nieuwe laag hardwax coating aanbrengen op de tafel. Dit doe je door met een microvezelroller de Osmo hardwax olie 3062 dun en gelijkmatig aan te brengen op het tafelblad. Vooraf schuren met een fijne korrel (bijv. 400). Hiermee zal de tafel weer goed beschermd zijn. De coating en roller kun je aanschaffen via internet.

  Osmo hardwax olie 3062

  Osmo Microvezelroller

 • Hoe kan ik de stoffering en het leer van mijn Studio HENK meubels onderhouden of reinigen?

  Het allerbelangrijkste voor een goed behoud van stoffen meubels, is het reinigen. Dit doe je door de meubels regelmatig te stofzuigen met het meubelopzetstuk van je stofzuiger. De ergste vervuilingen worden hierdoor verwijderd, daardoor blijft je meubel langer mooi. 

  De Kvadrat stoffering is gemaakt van wol en van zichzelf vuilafstotend. Het advies van Kvadrat is om dit niet te impregneren. Wollen (of gemengde wollen) stoffen worden niet snel vuil. De buitenste lagen van de wolvezel zijn enigszins waterafstotend, maar nemen wel vochtigheid op. Dit betekent dat gemorste vloeistoffen niet snel opgenomen worden en eenvoudig verwijderd kunnen worden als je er snel bij bent.

  Voor vlekverwijdering van leer verwijzen wij u door naar Oranje furniture care, via deze link.

  Mocht u er niet uitkomen met reinigen van uw vlekken? Dan kunt u altijd contact opnemen met James, via www.james.eu.

 • Waar kan ik viltdoppen voor mijn stoelen bestellen?

  Deze viltdoppen kun je via de volgende link bestellen in de diameter 11 mm. 

 • Hoe kan ik mijn HPL Fenix tafelblad onderhouden en schoonmaken?

  Schoonmaken met een simpel sopje of water is voldoende. Eventuele kleine krassen herstellen zichzelf door wrijvingswarmte: met een microvezeldoek of wonderspons (verkrijgbaar bij drogisterijen of online) opwrijven is genoeg. 

 • Kan ik stalen van hout, stoffering of leer krijgen?

  Stalen van hout hebben we niet beschikbaar. Hout is een natuurproduct, en een staal zou slechts een indicatie geven van het uiteindelijke product. Kom langs bij ons in de showroom om de afwerkingen te bekijken!

  Staaltjes van Fenix NTM zijn verkrijgbaar via de website van Fenix.

  Stofstaaltjes van onze standaardstofferingen zijn gewoon via ons verkrijgbaar; kom langs in de showroom of stuur ons een mail via info@studio-henk.nl.

  Stofstaaltjes van de Kvadrat stoffering zijn te verkrijgen via de website van Kvadrat.

  Staaltjes van leer zijn helaas niet beschikbaar, maar uiteraard wel te bekijken in onze showroom.

 • Hoe voorkom ik scheuren en barsten in mijn houten product?

  Een gelakt of geolied tafelblad zal door normaal gebruik kunnen slijten, dit is geen reden tot reclamatie. In sommige gevallen is er schade door materiaal- of productiefouten. Deze klachten worden uiteraard in behandeling genomen. Uitgesloten zijn krassen in de lak of scheuren of barsten in het paneel zelf. Zelfs bij normaal gebruik kunnen bij een gelakt tafelblad krassen en breuken in de lakafwerking ontstaan. Deze beschadigingen aan randen en oppervlak zijn geen onderdeel van garantie.

  Een scheur in een massieve houten tafel duidt erop dat het te droog is in de ruimte. Hout is een natuurproduct en werkt hetzelfde als een spons. Als het te droog wordt in de ruimte dan wordt het hout ook droger en scheurt het in. Als het weer vochtiger in de ruimte is dan trekt hout vocht aan en scheurt het niet.

  De relatieve luchtvochtigheid is elke dag anders en is afhankelijk van de weersomstandigheden. Zelfs gedurende de dag en nacht kan, bijvoorbeeld door verwarming, luchtvochtigheid in huis sterk fluctueren. Het is belangrijk om de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte waar de meubels staan constant rond 65% te houden, in ieder geval tussen 50 en 70%. Dit is niet alleen goed voor het hout, maar ook voor uw eigen gezondheid (ademhaling, huid) en uw huis.

  Het is dus belangrijk om regelmatig op de hygrometer te kijken wat het percentage is. Zo’n meter geeft het percentage vocht in de ruimte aan. Uitgebreide thermometers en moderne verwarmingsapplicaties, zoals bijvoorbeeld Tado, zijn ook van zo’n meter voorzien. De luchtvochtigheid op peil houden is mogelijk met luchtbe- en -ontvochtigers. 

  Het is de verantwoordelijkheid van de klant om zorg te dragen voor een juiste luchtvochtigheid, zodat het houtproduct niet gaat scheuren of barsten.

Betaling, levering & voorraad
 • Hoe kan ik jullie producten bestellen?

  Je kunt je tafel bestellen door je tafel zelf samen te stellen in de configurator en hierna te bestellen via de bestelknop. Overige producten kunnen besteld worden vanuit de detailpagina’s van het desbetreffende product. Kom je er niet uit? Mail of bel ons!

 • Wat zijn de bezorgkosten voor Nederland, België en andere landen?

  Alle producten worden binnen Nederland gratis bezorgd tot de begane grond. Tafels worden daarnaast binnen Nederland en België ook gemonteerd. Bestel je naast je tafel nog andere producten dan worden alle producten gemonteerd. Let op: wandkasten worden nooit gemonteerd. Laat je je product bezorgen buiten Nederland en België? Dan worden producten enkel bezorgd.

  Transport en eventuele montage naar een hogere verdieping is mogelijk in overleg met de transporteur, en volledig op risico en kosten van de klant.

  We kunnen onze producten standaard verzenden naar onderstaande landen. Staat het gewenste land er niet bij? Geef het door en we zoeken het tarief zo snel mogelijk voor je op. Dit betreft enkel bezorging, geen montage. 

  België € 49,- (voor tafels: inclusief montage) 
  Duitsland € 149,- 
  Finland € 199,- 
  Frankrijk € 149,- 
  Groot-Brittannië € 149,- 
  Italië € 149,- 
  Luxemburg € 99,- 
  Noorwegen € 199,- 
  Oostenrijk € 149,- 
  Zweden € 149,- 
  Zwitzerland € 149,- 

  Indien een meubel niet naar binnen gebracht kan worden en andere transportmiddelen (takel of verhuislift) moeten worden ingezet, is dit volledig voor rekening en risico van de klant. Zie ook de bezorg- en levervoorwaarden.

 • Monteren jullie de producten?

  Alle tafels worden binnen Nederland en België gemonteerd. De overige producten worden enkel bezorgd. Bestel je naast je tafel nog andere producten dan worden alle producten gemonteerd. Let op: wandkasten worden nooit gemonteerd. Laat je je product bezorgen buiten Nederland en België? Dan worden producten enkel bezorgd.

  Transport en eventuele montage naar een hogere verdieping is mogelijk in overleg met de transporteur, en volledig op risico en kosten van de klant.

  Indien een meubel niet naar binnen gebracht kan worden en andere transportmiddelen (takel of verhuislift) moeten worden ingezet, is dit volledig voor rekening en risico van de klant. Zie ook de bezorg- en levervoorwaarden.

 • Wat is de levertijd van de producten?

  Als het product niet op voorraad is bedraagt de levertijd tussen de 6 tot 12 weken. Wanneer het product op voorraad is, is de levertijd 1 tot 2 weken.

 • Wat hebben jullie op voorraad?

  Over het algemeen zijn onderstaande tafels op voorraad. Daarnaast zijn ook verschillende salontafels en krukken uit voorraad leverbaar. Om teleurstelling te voorkomen is het altijd goed ons eerst even te bellen om zeker te zijn dat de tafel die jij wilt inderdaad op voorraad is.

  200x90x3 cm verjongd ronde hoeken hardwax olie naturel light 3041
  220x90x3 cm verjongd ronde hoeken hardwax olie naturel light 3041
  240x90x3 cm verjongd ronde hoeken hardwax olie naturel light 3041

 • Moet ik een product aanbetalen?

  We werken met een vaste aanbetaling van € 500,- op producten duurder dan € 500,-. Bestel je een product dat goedkoper is dan € 500,- dan betaal je het gehele product vooraf. Staat er een bedrag open na bestellen? Dan betaal je dit per pin aan de deur bij de bezorger of bij afhalen. Let op: laat je je product(en) bezorgen buiten Nederland en België? Dan worden producten enkel verzonden na volledige betaling van de factuur.

 • Hoe kan ik betalen?

  We werken met een vaste aanbetaling van € 500,- op producten duurder dan € 500,-. Bestel je een product dat goedkoper is dan € 500,- dan betaal je het gehele product vooraf. Het bedrag van de (aan)betaling kan in de checkout betaald worden door middel van iDeal, Paypal, Credit Card of Bancontact (Mister Cash). Staat er een bedrag open na bestellen? Dan betaal je dit per pin aan de deur bij de bezorger of bij afhalen. Je kunt jouw product ophalen in Haarlem of laten bezorgen binnen Nederland. Let op: laat je je product(en) bezorgen buiten Nederland en België? Dan worden producten enkel verzonden na volledige betaling van de factuur.

Projectinrichting en retailers
 • Leveren jullie ook projectmeubilair voor kantoren en horeca?

  Jazeker, neem contact met ons op voor bespreking van je wensen en we doen je een goed voorstel.

 • Ik ben winkelier en wil graag jullie tafels verkopen, kan dat?

  Leuk! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact, garantie en voorwaarden
 • Wat als ik de showroom niet kan bezichtigen tijdens de openingstijden?

  Wil je langskomen op een ander tijdstip? Bel of mail ons even!

 • Wat als ik niet tevreden ben met mijn tafel?

  Als je niet tevreden bent met de tafel laat het ons dan direct weten! We zoeken dan samen naar een goede oplossing. Wanneer een product voor je op maat is gemaakt kan deze om die reden in principe niet geretourneerd worden.

 • Hoeveel garantie krijg ik op mijn producten?

  We geven een jaar garantie op onze producten (vanaf het moment van bezorging/afhalen).

  Zie ook onze garantievoorwaarden

 • Waar vind ik de algemene voorwaarden?
 • Wat zijn jullie bezorg en levervoorwaarden?
 • Hoe voorkom ik scheuren en barsten in mijn houten product?

  Een gelakt of geolied tafelblad zal door normaal gebruik kunnen slijten, dit is geen reden tot reclamatie. In sommige gevallen is er schade door materiaal- of productiefouten. Deze klachten worden uiteraard in behandeling genomen. Uitgesloten zijn krassen in de lak of scheuren of barsten in het paneel zelf. Zelfs bij normaal gebruik kunnen bij een gelakt tafelblad krassen en breuken in de lakafwerking ontstaan. Deze beschadigingen aan randen en oppervlak zijn geen onderdeel van garantie.

  Een scheur in een massieve houten tafel duidt erop dat het te droog is in de ruimte. Hout is een natuurproduct en werkt hetzelfde als een spons. Als het te droog wordt in de ruimte dan wordt het hout ook droger en scheurt het in. Als het weer vochtiger in de ruimte is dan trekt hout vocht aan en scheurt het niet.

  De relatieve luchtvochtigheid is elke dag anders en is afhankelijk van de weersomstandigheden. Zelfs gedurende de dag en nacht kan, bijvoorbeeld door verwarming, luchtvochtigheid in huis sterk fluctueren. Het is belangrijk om de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte waar de meubels staan constant rond 65% te houden, in ieder geval tussen 50 en 70%. Dit is niet alleen goed voor het hout, maar ook voor uw eigen gezondheid (ademhaling, huid) en uw huis.

  Het is dus belangrijk om regelmatig op de hygrometer te kijken wat het percentage is. Zo’n meter geeft het percentage vocht in de ruimte aan. Uitgebreide thermometers en moderne verwarmingsapplicaties, zoals bijvoorbeeld Tado, zijn ook van zo’n meter voorzien. De luchtvochtigheid op peil houden is mogelijk met luchtbe- en -ontvochtigers. 

  Het is de verantwoordelijkheid van de klant om zorg te dragen voor een juiste luchtvochtigheid, zodat het houtproduct niet gaat scheuren of barsten.