Ga terug naar overzicht

HENK at home met Stephanie Broek

In de serie ‘HENK at home’ gaan we langs bij mensen die ons inspireren om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer bezoeken we Stephanie Broek, die samen met haar vriend Younes Ouazzani net is verhuisd naar een negentiende-eeuws appartement in de Amsterdamse buurt De Pijp.

Het nieuwe Amsterdamse appartement van Stephanie Broek en haar vriend Younes Ouazzani kent veel karakter door authentieke elementen zoals een hoog plafond met ornamenten en een zwart-marmeren schouw. Een eyecatcher in hun klassiek-minimalistische interieur is de Layer Sofa in een stijlvolle, chocoladebruine tint. We spreken met het koppel over wat hen drijft en inspireert in hun interieurkeuzes.
 

Hoe bevalt de keuze voor de Layer Sofa in Facet 18?

Stephanie: “We zijn er erg blij mee. Je kunt met deze bank alle kanten op, dat is erg fijn. Toen hij net binnenkwam hebben we er ook veel mee gepuzzeld en gekeken wat de beste opstelling is. Het leuke is dat je het elk moment weer kunt veranderen. Ook over de chocoladebruine kleur zijn we erg tevreden; voor ons is het vooral heel belangrijk dat de kleur niet te licht is zodat we heel paranoïde om de bank heen blijven lopen uit angst dat iemand rode wijn of vruchtensap zal morsen.”

Younes: “En hij zit ook erg lekker. Ik hou van een robuuste, stevige bank waar je niet in wegzakt. De Layer Sofa heeft precies die juiste balans.”

 

Waar letten jullie op bij het maken van keuzes in jullie interieur?

Stephanie: “We vinden het enorm belangrijk dat een meubelstuk veelzijdig is en dat het tijdloos is. Maar dat betekent niet dat een product saai mag zijn, het moet wel écht wel iets met je doen. Als je keuzes maakt voor de lange termijn, dus voor items die je jaren later nog mooi vindt, ben je direct duurzamer bezig.”

 

Welke andere bewuste keuzes hebben jullie gemaakt in jullie interieur?

Stephanie: “We hebben een oude houten vloer laten leggen in onze woning. Ongelooflijk dat mensen zulke mooie vloeren uit hun huis laten halen voor een nieuwe. Ik vind dat imperfect en gebruikte juist erg mooi. Het geeft meteen veel meer karakter aan je huis.”

 

Wat inspireert jullie?

Stephanie: “We houden erg van vintage design van ontwerpers als Arne Jacobsen, Le Corbusier en Charlotte Perriand, maar ook van Italiaanse mid-century ontwerpen. Vaak gaan we in Parijs of Kopenhagen op zoek naar bijzondere items op een van de vele vintage design markten. Reizen inspireert eigenlijk altijd. In Kopenhagen is Atelier September erg leuk. Ik kan mijn vinger er niet precies op leggen wat er zo fijn is aan dat restaurant, maar ik vind vooral de ongedwongen, levendige sfeer daar erg prettig.”

Younes: “Le Pigalle in Parijs is ook een mooi ingericht hotel; daar klopt alles zonder dat het overgedesigned is. Er staan mooie designs maar het voelt niet als een museum. Maar ook Japan, waar we waren voor mijn dertigste verjaardag, was een enorm inspirerende reis. De soberheid daar, met tegelijkertijd zoveel liefde en aandacht voor alles, is heel fijn. Minimalisme gecombineerd met warme elementen, zoals steen met hout.”  

 

Geïnspireerd door Stephanie Broek’s interieur en haar favoriete plek in het huis? Creëer een stijlvolle zithoek met de Layer Sofa, die dankzij zijn afzonderlijke elementen geheel naar eigen wens kan worden samengesteld. In deze HENK at home is de Layer Sofa te zien in de stof Facet en de kleur 18.