Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

HENK Visits met Julie Verheyen

In het levendige Antwerpen heeft Julie een unieke plek gecreëerd in een appartement dat ze volledig zelf heeft gerenoveerd; als gepassioneerde architectuurstudente komt haar liefde voor architectuur duidelijk naar voren in haar huis. Bij binnenkomst straalt haar huis een oase van rust uit, dankzij het neutrale kleurenpalet en de minimalistische, maar toch warme en klassieke inrichting. Naast haar liefde voor interieur heeft Julie een passie voor mode en reizen, en deelt ze dit graag met haar online community.

Je studeert architectuur, hoe zou jij je interieurstijl omschrijven en waar haal jij je inspiratie vandaan?
Mijn interieurstijl zou ik omschrijven als tijdloos. Ik vind het belangrijk om geen al te trendgevoelige keuzes te maken; mijn stijl is een mix van klassiek, retro en eigentijds. Voor mij is een interieur iets wat organisch groeit, ik vind het fijn om de ruimte eerst een tijdje te beleven voordat ik weloverwogen beslissingen neem. Het is een proces dat sterk gestuurd wordt door mijn gevoel.

Een van mijn grootste inspiratiebronnen voor mijn appartement was het huis van de moeder van mijn beste vriendin. Haar huis straalt een ongekende warmte uit; het is verbazingwekkend hoe alles daar in harmonie samenkomt, warm aanvoelt en tegelijkertijd een samensmelting is van verschillende culturen en stijlen. Zowel in mijn studie als content creator ben ik meestal omringd door creatievelingen, en daarmee bedoel ik op elk gebied. Ik laat me graag inspireren door architectuur en interieur, maar ook mode is een grote bron van inspiratie voor mij.


Hoe heb je de renovatie van je eigen appartement ervaren? 
De renovatie verliep eigenlijk vrij soepel, althans, zo soepel als een renovatie kan gaan (knipoog). Het is altijd spannend en fijn om je ideeën tot leven zien komen tijdens het ontwerpproces. In deze fase hebben we ons gericht op het renoveren van de leef- en eetruimte, wat betekende dat alles relatief snel gegaan is. Toch komt er telkens veel bij kijken, ik vergeet toch elke keer hoeveel keuzes je moet maken en hoeveel vragen er elke dag te beantwoorden zijn. Gelukkig werd de renovatie net voor de feestdagen afgerond, wat natuurlijk heel fijn was. Het gaf me meteen de kans om de ruimte te delen met iedereen die ik graag zie. 


Wat is voor jou belangrijk bij het aanschaffen van een nieuw meubelstuk?
Natuurlijk zijn de looks belangrijk, maar functionaliteit staat voorop. Ik wil het meubelstuk echt ervaren. Een bank moet groot, knus en comfortabel zijn. Een tafel moet mensen samenbrengen, voldoende ruimte bieden zodat gezelligheid kan aanschuiven. Ik heb een grote liefde voor vintage meubels. In mijn appartement vind je meer vintage meubels dan nieuwe; vaak hebben ze meer persoonlijkheid, een verhaal of voelen ze gewoon gezelliger aan. Dat wil niet zeggen dat ik nooit verliefd wordt op iets nieuws. Mijn Studio HENK tafel is daar een perfect voorbeeld van! Ze is tijdloos en elegant. Daarbij hou ik echt van interieurs waarin geleefd wordt. Meubels moeten charme hebben, de materialen moeten prikkelen en het totaalplaatje moet uitnodigen.


Wat is je favoriete plekje in huis en waarom?
Hoewel het misschien enigszins opgezet klinkt, is mijn eet- en woonruimte echt mijn favoriete plek. Het is een veelzijdige ruimte waar zowel wordt gewerkt als gegeten, en het licht is er prachtig. De ruimte is zuidelijk georiënteerd, waardoor er de hele dag zon is. Tijdens mijn eerste bezoek aan het appartement bracht ik de eerste 20 minuten door in de leefruimte, zonder de rest van het appartement te hebben gezien. De makelaar moest me met een lachje naar de andere ruimtes trekken. De originele boekenkast en het uitzicht waren verantwoordelijk voor mijn 'coup de foudre' - het verliefd worden op de ruimte. In deze ruimte zijn ook de mooiste herinneringen ontstaan, gevuld met momenten met vrienden en familie. Ik ben graag de gastvrouw en dit is de plek waar ik mensen bij elkaar breng.


Je hebt gekozen voor de Column eettafel van Studio HENK, waarom en wat spreekt jou aan in dit ontwerp?
Zoals ik al eerder zei, ga ik graag op zoek naar een balans tussen oud en nieuw. Het ontwerp van de Column eettafel is zo tijdloos, maar de tafel heeft tegelijkertijd ook een krachtige uitstraling. Ik koos voor een eiken gerookte gebeitste afwerking, omdat ik vaak aangetrokken wordt tot donker hout. Ondanks het minimalistische design neemt de tafel niet te veel ruimte in beslag, maar krijgt ze toch haar ‘moment’ in de ruimte. Het vinden van een eettafel van 3 meter die perfect in balans is met de ruimte is geen gemakkelijke opgave, maar deze tafel straalt een warme en uitnodigende sfeer uit.