Ode aan de stoel. Nu 5+1 gratis
Ga terug naar overzicht

HENK at home met Olja en Mauricio 

In de serie ‘HENK at home’ gaan we langs bij mensen die ons inspireren om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer bezoeken we Olja Ryzevski en haar man Mauricio F. Corridan, een creatief koppel dat samen met hun zoontje Leo in Amsterdam woont. 

Op een zonnige ochtend komen we aan op Zeeburgereiland, één van de kleine eilanden rondom Amsterdam, waar Olja en Mauricio wonen in een ruim, modern appartement met uitzicht op het IJ. Omdat ze over de hele wereld hebben gewoond, van Berlijn tot Seoul, spraken we hen over de plekken die hen inspireren, maar ook hoe je je huis kindveilig maakt en hoe kleur een speels element kan toevoegen aan je interieur. 
 
Hoe zou je jullie interieurstijl omschrijven?
Onze stijl is minimalistisch, strak en modern met een industrieel randje dankzij onze betonnen vloeren en roestvrijstalen keuken. We laten ons graag inspireren door Scandinavische en Japanse designs. We proberen het gebruik van accessoires te minimaliseren; we houden het liever simpel. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze meubelstukken zowel comfortabel als functioneel zijn. 
 
Wat inspireert jullie op het gebied van interieur? 
We hebben ons laten inspireren door de vele ontwerpers en verschillende stijlen waar we tijdens onze reizen mee in aanraking kwamen. We werden verliefd op minimalistisch design toen we in Seoul, Zuid-Korea woonden. Japandi design is onze huidige crush. Het bevat alle elementen waartoe we ons aangetrokken voelen: natuurlijke vormen en kleuren, zeer esthetische ontwerpen die tegelijkertijd functioneel zijn. 
 
Jullie hebben een prachtig zoontje, Leo. Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie huis kindveilig is? Worden jullie keuzes beïnvloed door het ouderschap?
We hebben ons interieur zeker wat omgegooid om ervoor te zorgen dat het veilig voor hem is om rond te lopen en te spelen. In plaats van items – zoals vazen of planten – volledig te verwijderen, zorgen we ervoor dat hij begrijpt welke dingen voorlopig verboden zijn om aan te raken. We nemen altijd zorgvuldig de tijd om na te denken voordat we in nieuwe stukken investeren. Nu we een baby hebben houden we hier nóg meer rekening mee. 
 
Wat is jullie favoriete plek in het huis, en waarom? 
Mauricio: Moeilijk om één plek te kiezen, maar ik ga dan toch voor de woonkamer. Het heeft geweldige uitzichten en het is zo fijn om daar ‘s avonds te zitten en relaxen na een lange dag! 
Olja: Onze slaapkamer – het is heel gezellig en ik ben verliefd op de inrichting. Alles werkt perfect samen met de betonnen vloer. Ik voel me er zo rustig en geïnspireerd door! 
 
Jullie hebben onze Guiseppe Lounge in het blauw. Hebben jullie tips met kleur te werken binnen je interieur? 
We houden allebei erg van neutrale kleuren zoals beige, zwart of grijs als het gaat om onze kleding en interieur. Om het net wat speelser te maken houden we ervan om hier en daar een vleugje kleur toe te voegen. Als je zo’n strakke en minimalistische ruimte hebt, is het belangrijk om één of twee kleuren te kiezen die je elke dag zou willen zien. Het kunnen kleurrijke accessoires zijn zoals vazen of kunstwerken. In ons geval hebben we besloten om de Guiseppe Lounge Chair in blauw te kiezen, één van de meest rustgevende kleuren in interieurontwerp. De kleur springt naar voren in onze strakke en minimalistische woonkamer, werkt perfect met beige en de houten accenten die we in de ruimte hebben en het maakt het geheel speelser. 
 
Waarom hebben jullie gekozen voor de Guiseppe Lounge Chair en de Elements Coffee Table?
We hadden al een grote bank en daarom waren we nog op zoek naar een echte comfortabele fauteuil. Toen we deze loungestoel zagen waren we allebei direct verliefd op het klassieke en tijdloze ontwerp. De Elements Coffee Table is onze nieuwste aanwinst van Studio HENK en past perfect in de ruimte. Het voegt een Japanse touch toe en we zijn gek op het donkerbruine hout en ontwerp. 

Geïnspireerd door de Japanse invloeden van Olja en Mauricio, zoals onze Elements Coffee Table in eiken gerookte beits? Personaliseer je meubelstuk via de configurator op onze website. We hebben de Guiseppe Lounge Chair in onze collectie vervangen door een soortgelijk, maar iets stoerder model. Wil je ook een vleugje kleur toevoegen aan je interieur? Ontdek onze Cave Lounge Chair in stof Tonus 4 210.