Bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt
Ga terug naar overzicht

HENK at home met Florence Cools

In de serie HENK at home gaan we op bezoek bij mensen die ons inspireren om je een kijkje te geven in hun dagelijks leven. Deze keer bezoeken we Florence Cools, mede-oprichter en creatief directeur van La Collection, bij haar thuis in Antwerpen. La Collection is een modern en conscious luxe modemerk dat ze in 2017 oprichtte met haar man Artur Tadevosian. We praten over haar ontwerpprincipes, wat ze zoekt in een meubelstuk en slimmer kopen. 

Hoe zou je je interieurstijl omschrijven?
Minimalistisch met een nonchalant randje. Ik hou niet van een traditionele aanpak: het ene meubel of accessoire is designer, het andere komt van de rommelmarkt.

Je bent creative director van het fashion merk La Collection, wat is je grootste bron van inspiratie? 
De allergrootste is kunst, vooral contemporary en abstracte kunst zijn een grote vorm van inspiratie op het gebied van kleur. Fall Winter 23 is qua kleuren volledig geïnspireerd op een sculptuur van Alexander Calder.

Waar ben je het meest trots op in huis?
Mijn tot nu toe 'kleine' kunstverzameling, met werken van Ileana Moro en Eleanor Herbosch.

Waar houd je rekening mee bij het aanschaffen van een nieuw meubelstuk?
Ik moet er vooral een gevoel bij hebben en daarnaast moet het passen bij de verzameling van bestaande stuks. Als ik merk dat een meubelstuk in mijn hoofd blijft plakken, dan zit het goed! Ik koop alles voor het leven en ik wil door de jaren heen een mooie collectie opbouwen met kwalitatieve stuks. 

Op wat voor manier speelt duurzaamheid een rol in jouw leven? 
Duurzaamheid zit verweven in zoveel aspecten van mijn leven. Voor mij gaat het om kiezen voor hoog kwalitatieve stuks, waarvan ik weet dat ik ze zal gebruiken voor de rest van mijn leven. Ik kan echt sparen en uitkijken naar dat ene perfecte item en het dan voor eeuwig koesteren. Dit is zowel in mijn mode aankopen, als in mijn interieur en de verbouwing van ons huis. 

Je hebt de Studio HENK Base stoel, Base bank en de New Co coffee table. Wat spreekt je aan in deze ontwerpen?
De minimalistische lijnen, het prachtige donkere smoked wood. De belijning van de Base bank doet me denken aan een klooster bank, maar dan in een modern jasje. De Base stoel en New Co coffee table brengen me zen. Een hoekje om te relaxen tussen de drukte door. Het zijn die elementen die me enorm aantrekken bij de keuze van meubels.