Ode aan de stoel. Nu 5+1 gratis
Ga terug naar overzicht

De beste huisdier- en kindvriendelijke materialen voor je meubels

Bij Studio HENK worden de beste materialen gebruikt om ervoor te zorgen dat je generaties lang van je meubels kunt genieten. In een huis vol speelse huisdieren en ondeugende kinderen moeten deze materialen bestand zijn tegen vlekken, haren en andere hardnekkige uitdagingen van alledag. Omdat sommige meubels dit nu eenmaal beter doen dan andere, lees je in dit blog welke producten, materialen en afwerkingen uit de Studio HENK collectie hier het beste tegen bestand zijn.

 

De meest solide eettafels

De eettafel is de plek waar je samen met je dierbaren geniet van kostbare momenten. Het is belangrijk om hier ten volle van te kunnen genieten zonder je continue zorgen te maken over morsen, vlekken en slijtage.


Voor dit soort situaties raden wij een tafel van eikenhout aan, waarbij het hout wordt beschermd met een sterke hardwaxolie. De combinatie van olie en was vullen de poriën in het hout en zorgen samen voor een optimale bescherming van het blad tegen krassen en slijtage.


Net als het eiken blad is een HPL Fenix tafelblad krasbestendig dankzij de niet-poreuze toplaag. Komt er onverhoopt toch een kras in het blad, dan kan deze eenvoudig worden verwijderd met een ‘magische spons’.

 

Voorkom vlekken en haren

Een stof die alle vlekken kan weerstaan bestaat niet, maar letten op het stoftype en het kiezen van de juiste kleur kan een enorm verschil maken.


Let bij de bekleding van je Studio HENK meubel dan ook goed op de volgende dingen: als het om vlekken of haar van je huisdier gaat kun je lichte stoffen het beste vermijden. Kies in de plaats daarvan een gemengde stof zoals de Cube. Dit is een sterke stof met een grove structuur en gemêleerde kleuren waarop vlekken minder opvallen.


Ook stoffen met een basis van wol zijn een goede optie, omdat ze een natuurlijke waterafstotende laag hebben waardoor de vlek minder snel in de stof dringt (mits de vlek op tijd wordt verwijderd door te deppen met een katoenen doek). Synthetische stoffen hebben deze eigenschap niet, maar kunnen achteraf behandeld worden met een beschermingsspray.


Heb je een huisdier dat graag op de bank kruipt, dan adviseren wij een stof met een gladde structuur, zoals het Toledo leder. Leer is een goede keuze omdat haren zich niet hechten aan het gladde oppervlak en het relatief eenvoudig te onderhouden is.

 

Vermijd scherpe randen

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden bij het 'kidsproof' maken van je meubels, is het vermijden van scherpe randen. In onze collectie vind je veel zachte en ronde vormen.

Kies bijvoorbeeld een plat ovaal of Blob eettafelblad. Gecombineerd met een houten of stalen frame is er altijd wel een combinatie die bij jouw interieur past.

Qua kasten raden wij de Oblique Cabinet aan, waarbij de ovale vorm overal in het ontwerp terugkomt. In de Ode eettafel - en loungestoel zie je deze vorm ook terug in de armleuningen.Al onze meubels kunnen naar wens worden samengesteld. Wil je graag advies over welk ontwerp het beste bij jou past, boek dan een gratis interieuradvies sessie met een van onze interieuradviseurs in Amsterdam of Antwerpen.