Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

HENK at Home met Abderrahmane Trabsini

In de serie ‘HENK at home’ gaan we langs bij mensen die ons inspireren om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer bezoeken we Abderrahmane Trabsini, mede-oprichter van modelabel Daily Paper.

Abderrahmane woont in een kleurrijk appartement in Amsterdam-West. Zijn huis is een perfecte reflectie van zijn persoonlijkheid: een eclectische mix van strak design, anime en kunst van artiesten als Satoru Koizumi en Murakami. We spraken hem over zijn liefde voor Japan, kunst en zijn favoriete plekken in het huis.
 

Hoe zou je je interieurstijl omschrijven?

“Ik noem het altijd georganiseerde chaos. Of een georganiseerde speelwinkel. De basis moet vooral neutraal en minimalistisch zijn. Ik heb iets te veel in hotels geleefd, waardoor ik waarde hecht aan dat alles mooi is weggewerkt en strak is. Die goede basis dient als achtergrond voor mijn verschillende verzamelingen. Zo staan in de kast in mijn woonkamer al mijn bijzondere platen, magazines en kunstwerken. Ik verzamel kunst van artiesten en collectables, veel heb ik gekocht via mijn vrienden van Avant Arte. Mijn huis is een reflectie van wie ik ben: rustig maar wel een fervente verzamelaar.”
 

Hoe belangrijk is je huis voor je?

“Heel belangrijk. Het draait allemaal om een zen vibe. Ik denk dat de balans tussen huis en werk gezond moet zijn. Mijn baan als co-founder en design director van Daily Paper (een populair Nederlands modemerk, red.) is erg leuk maar wel heel druk. Na een lange dag werken, heb ik wel echt zin om naar huis te gaan en te ontspannen. Thuis kan ik mezelf zijn en opladen.”
 

Waar haal je inspiratie uit voor je interieur?

“Vooral uit Japan. Ik vind alles aan steden als Tokyo inspirerend, van de verpakkingen tot de kwaliteit van de producten daar. Alles is zo zorgvuldig ontworpen. Daarnaast hou ik ook erg van Amerikaanse branding. Ik ben erg fan van Disney en Looney Tunes. Dat speelse komt onder meer terug in de kunstwerken Astroboy van KAWS en de vintage Disney-figuren die ik onlangs heb weten te bemachtigen.”
 

Waar ben je blij mee in je interieur?

“De originele Godfather-posters die ik heb opgehangen in de gang zal ik nooit de deur uit doen. Maar ook het vloerkleed dat ik kocht van Soufiane Zarib, een Marokkaanse tapijtenhandelaar waar ik inmiddels een goede relatie mee heb opgebouwd. Ik vind de vloerkleden die hij maakt prachtig. Het voegt echt iets toe unieks aan je interieur en tegelijkertijd is het een mooie knipoog naar mijn eigen Marokkaanse roots. Ik ben een trotse Amsterdammer maar ben ook heel blij met mij biculturele achtergrond, dat is voor mij echt een blessing.”
 

Je hebt ook gekozen voor de Slot Coffee Table en de New Classic Bench van Studio HENK?

“Ja, ik zocht al een tijdje een zwarte tafel en ik vind de vorm van de Slot Coffee Table mooi. Het is echt een soort object in de woonkamer. De New Classic Bench heb ik gekozen omdat ik een soort Tokyo Bench zocht, die vind ik heel tof. Ik vind het fijn om een tweede zitplek te hebben in mijn woonkamer. Ik zit er vaak als ik even aan het bellen ben of inspiratie wil opdoen: een van mijn favoriete plekken in huis. ”

 

Geïnspireerd door Abderrahmane Trabsini’s interieur en zijn favoriete plekken in het huis? Creëer een stijlvolle zithoek met de Slot Coffee Table en de New Classic Bench, die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. In deze HENK at Home zijn de Slot Coffee Table in eiken zwarte beits en de New Classic Bench in eiken hardwax olie naturel te zien.