Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

HENK at home met Anouk Yve

Anouk woont in een moderne villa in de buurt van Groningen samen met haar man Jos en twee kinderen. Haar huis straalt een oase van rust uit bij binnenkomst door het neutrale kleurenpalet en de minimalistische, maar warme inrichting. Door de grote ramen aan weerszijden van het huis wordt binnen met buiten moeiteloos verbonden, iets dat belangrijk is voor Anouk. We spraken haar over haar liefde voor interieur, waar ze inspiratie vandaan haalt voor eigen creaties en haar favoriete plek in huis. 

Hoe zou je je interieurstijl omschrijven?
Warm, een mix tussen mid-century modern design en nieuw, buiten meets binnen. Ik vind een interieur pas spannend als je ziet dat erin geleefd is door een mix te zoeken tussen oude designstukken en hedendaags comfort. De persoonlijkheid van een interieur zit hem voor mij in de details. Door ons hele huis vind je unieke objecten, door mijzelf gemaakt, aangekocht en verzameld. Samen vormen ze ons verhaal, een plek waar iedereen in het gezin zich thuis voelt. 

Je ontwerpt ook zelf meubilair voor je interieur, waar laat je je door inspireren? 
De natuur, deze vormt een inspiratiebron voor bijna alles dat ik doe. Het is ook het startpunt geweest voor de bouw van onze woning. Door te kijken naar buiten wisten we precies waar we wilden koken: op een hoger niveau zodat we uitkijken over het meer. Daarnaast wilden we ook een lager niveau om te fungeren als een soort cocon, omgeven door de tuin. De natuur is grillig en elk jaargetijde prachtig. Laatst was ik in Marrakech op een persreis waar ik mezelf betrapte op het maken van foto’s van prachtige planten, omdat ik geobsedeerd was door de vorm van het blad ten opzichte van de stam. Imperfecte vormen vind ik mooi, interessant en met diepgang. 

Waar ben je het meest trots op in huis? 
De grote hal: het is het hart van ons huis. In de nok, op zeven meter hoogte, is een kleine vide waar het daglicht mooi weerkaatst en van waaruit je ‘s avonds de maan kan zien schijnen. 

Wat is voor jou belangrijk bij het aanschaffen van een nieuw meubelstuk? 
Comfort en hoe het item past binnen het verhaal van de rest van ons interieur.

Je hebt de Elements Outdoor Lounge in je tuin staan. Waarom heb je gekozen voor dit ontwerp? 
De Elements Outdoor Lounge heeft iets brutalistisch. Het is een vrij masculine samenstelling, maar door de ronde kussens toch gracieus. Het voelt als een verlengstuk van ons binnen interieur en dat voelt goed. Normaal proberen we buiten naar binnen te halen in materiaalkeuze en vorm, nu halen we binnen naar buiten en daarmee is de cirkel weer rond. 

Geïnspireerd door Anouk Yve en haar prachtige tuin? Creëer de perfecte buitenplek voor jou en je gezin met de Elements Outdoor Collectie. In deze HENK at home zie je een tweezits Elements Outdoor Lounge met kussens van Sunbrella in de kleur Moss met daarbij de Elements Outdoor Coffee Table