Zo onderhoud je je tafel

Onze Brandstore Rotterdam is nu open!
Ga terug naar overzicht

Zo onderhoud je je tafel

Geïnspireerd door dagelijkse momenten, maakten we een collectie mooie, functionele en duurzame eettafels. De zoektocht naar de perfecte tafel gaat immers niet alleen om het vinden van een mooie tafel. Het gaat om het vinden van een tafel die je elke dag kunt gebruiken; een tafel waar je elke dag aan kunt eten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vlekken.

Om de duurzaamheid van onze meubels te garanderen, werken we met A-kwaliteit eikenhout. Hout is echter een natuurlijk materiaal, wat betekent dat de tafel ook een beetje aandacht van jou nodig heeft. Maar hoe behandel je nu je eettafel, zodat hij nog langer meegaat?

Na een etentje op vrijdagavond kun je simpelweg de spray cleaner gebruiken. Spray een beetje op je tafel en veeg je tafel schoon. Als het om onderhoud gaat, wordt er onderscheid gemaakt tussen onderhoudswas en hardwax olie. Als je merkt dat de tafel minder bestand wordt tegen vlekken, raden we aan de onderhoudswas gebruiken. De onderhoudswas is een was die je gemakkelijk aan kunt brengen met een doek. Je hoeft dit niet elke week of zelfs elke maand te doen. Gebruik het gewoon als je merkt dat de tafel wat ruwer begint aan te voelen. (Tip: de onderkant van de tafel is onbehandeld. Als de bovenkant van je tafel hetzelfde begint te voelen als de onderkant, is het tijd voor onderhoud. Wij raden aan om het één keer in het jaar, één keer in de twee jaar, te doen, afhankelijk van het gebruik). Lees hier ons uitgebreide onderhoudsadvies.

Hardwax olie is een olie die je alleen aanbrengt als je je hele tafel een onderhoudsbeurt wil geven. Je kunt de Osmo hardwax olie gemakkelijk aanbrengen met een microvezelroller. Zorg dat je de olie dun en gelijkmatig aanbrengt. Vergeet niet de tafel van tevoren licht op te schuren met schuurpapier met een fijne korrel (e.g. 400). Na onderhoud ziet de tafel er weer uit als nieuw.

Benieuwd naar onze collectie eettafels? Bekijk de collectie.