Bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt
Ga terug naar overzicht

HENK at Home met Michiel Bosman

In de serie ‘HENK at home’ gaan we langs bij mensen die ons inspireren om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer bezoeken we Michiel Bosman, die samen met zijn vriend in een prachtig hoekhuis in Bodegraven woont. 

 

Michiel Bosman is fotograaf en heeft dankzij zijn stijlvolle, fotogenieke interieur ook een snelgroeiend Instagram-account. Hij betrok twee jaar geleden samen met zijn man Tomas een hoekhuis uit 1914 in Bodegraven. Na een rigoureuze verbouwing is het oude pand opgeknapt mét behoud van authentieke elementen zoals de originele glas-in-lood-ramen en sierlijke ornamenten op het plafond. Het resultaat is een elegant, minimalistisch interieur met een verfijnde mix van oud en nieuw. 

 

Michiel, jullie wonen in een prachtig oud pand maar tegelijkertijd bevat jullie interieur veel moderne elementen. Hoe zou je jullie interieursmaak omschrijven?

 

“Het is een combinatie van klassiek en eigentijds design. Ik vind Scandinavisch design heel mooi, maar ik waak er ook wel voor dat het niet zo’n typisch Scandi-interieur wordt. Daarom hou ik er erg van om oude meubels uit de kringloopwinkel te combineren met moderne stukken. Zo heb ik onze eettafel voor een paar tientjes op marktplaats gekocht; de stoelen zijn een mix van tweedehands en nieuw design van ontwerpers als Carl Hansen. Ook heb ik wat meubels en details uit het oude huis van mijn overleden oma meegenomen als aandenken aan haar.” 

 

Waar heb je rekening mee gehouden tijdens de verbouwing? 

 

“We hebben tijdens de verbouwing – waar mogelijk – duurzamere keuzes gemaakt. Zo hebben we zoveel mogelijk materialen hergebruikt; boven in de gang hebben we de vloer die er al inlag laten liggen. En in de slaapkamer hebben we gebruik gemaakt van zeegras: een materiaal dat milieuvriendelijker is dan andere vloeren. Ook hebben we in de keuken gekozen voor bamboe panelen, een duurzamer materiaal dat zo natuurlijk mogelijk is behandeld.” 

 

Ik zie dat je ook lichte houtsoorten combineert met donkerde houtsoorten?

 

“Klopt, veel mensen durven het niet aan om verschillende houtsoorten met elkaar te combineren maar mijn motto is: ‘doe het gewoon’. We hebben een lichtere eikenhouten vloer, een de keuken is juist weer van donker bamboe. Ook hebben we ervoor gekozen om de Slot Coffee Table in een lichte kleur te plaatsen tegenover een donkerhouten ladekast die van mijn oma is geweest. Die contrasten vind ik juist erg mooi. Als je alles in een houtkleur kiest, wordt alles zo monotoon.” 

 

Waarom heb je voor de Slot Coffee Table gekozen? 

 

“Ik vind de organische vorm prachtig. Ik hou erg van ronde vormen en merk dat ik daar vaker voor kies; zo komt die ronde vorm terug in de lamp boven de eettafel maar ook in de verschillende stoelen. Het geeft een interieur net dat verfijnde, warme karakter.” 

 

Geïnspireerd geraakt door Michiel’s verhaal en zijn keuze voor de Slot Coffee Table? Bekijk de salontafel die gekenmerkt wordt door haar natuurlijke vormen hier.