Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

HENK at home met Hanneke Tsujimaru

In de serie ‘HENK at home’ gaan we langs bij mensen die ons inspireren om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer bezoeken we Hanneke Tsujimaru die samen met haar man Akira en twee zoons in een dorp te midden van de Brabantse weilanden woont.

Als influencer en content creator onderscheidt Hanneke Tsujimaru zich op Instagram door middel van haar minimalistische, nuchtere stijl. We spraken haar in haar prachtig ingerichte huis in de Brabantse weilanden, waar de Lean Lounge een speciaal plekje heeft gekregen.
 

Hanneke, jullie wonen in een heel rustig klein dorpje in Brabant. Hoe bevalt dat?

“Heel goed. We wonen hier nu ongeveer 3,5 jaar en we zijn nog steeds elke dag blij me de keuze. Het huis is lekker ruimtelijk en we hebben een grote tuin. Zo fijn om ‘s ochtends de vogels te horen fluiten en de kersenboom in onze tuin te zien bloeien. Er is altijd wel een plek met zon te vinden rondom ons huis. En als ik behoefte heb aan de drukte van de stad dan rij ik op en neer naar Amsterdam.”
 

Wat vind je van de Lean Lounge?

“Ik vind het design - de bijzondere vorm - van de stoel, echt te gek. Maar los van het ontwerp is het ook echt een handig meubelstuk; je kunt ‘m makkelijk verplaatsen en dat is perfect als je, zoals wij, een definitieve plek wilt bepalen. Soms duurt het even voordat je weet waar een meubelstuk het beste tot zijn recht komt. De Lean Lounge staat nu boven op de overloop waar ik een relaxruimte wil creëren: ideaal om op een luie zondagmiddag wat tijdschriften door te bladeren of een goed boek te lezen.”
 

Hoe zou je je eigen smaak omschrijven?

“Clean en minimalistisch. Soms zou ik wel willen dat ik iets minder kieskeurig kon zijn, ik ben vrij perfectionistisch in mijn werk op Instagram. Maar ik hoor vaak ook dat dat juist mijn sterke kant is. Qua interieur kies ik vaak voor neutrale kleuren, omdat ik snel uitgekeken raak op kleur. Ook is het huis niet altijd even opgeruimd met twee kinderen in huis en dan zou het met kleur erbij zou het nog onrustiger worden. De lichte kleuren houden het lekker kalm.”
 

Waar hou je rekening mee als je interieuritems aanschaft?

“Ik vind uiteraard het design – hoe een product eruit ziet – het belangrijkste, maar ik moet vaak ook concessies doen. Ik woon nu eenmaal met drie mannen in huis en die vinden comfort erg belangrijk. Bij sommige items, zoals onze eetkamerstoelen, heb ik gekozen wat ik wilde maar bij de keuze voor een bank hebben we toch een compromis moeten sluiten voor een iets comfortabelere bank.”
 

Geïnspireerd door Hanneke Tsujimaru’s interieur en haar favoriete plek in het huis? Creëer een stijlvolle zithoek met de Lean Lounge, geheel naar eigen wens kan worden samengesteld. In deze HENK at home is de Lean Lounge te zien in de nieuwe duurzame stof Soil in de kleur Natural 01.