Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

Welke designtafel past in jouw interieur?

Waar een rechthoekige tafel zich perfect leent voor diners met de hele familie, is een ronde tafel een perfect alternatief voor doordeweekse avonden of gezellige diners met vrienden. De vorm van je tafel hangt natuurlijk ook af van de ruimte die je hebt. Sommige ruimtes zijn bijvoorbeeld gemaakt voor ronde tafels, terwijl het in andere ruimtes simpelweg niet past. Maar hoe weet je nu welke tafel geschikt is voor jouw interieur?

Voordat je een tafel uitkiest, is het natuurlijk fijn om te weten wat de mogelijkheden zijn. Als je de afmetingen van je woonkamer weet, kun je bijvoorbeeld bepalen of een ronde of juist rechthoekige tafel beter past. Een handige manier om te weten hoe veel ruimte je voor een bepaalde tafel nodig hebt is door 2x 70 cm bij de breedte van de tafel op te meten. Je hebt namelijk aan beide kanten van de tafel zeventig centimeter nodig om comfortabel te kunnen zitten en naar achteren te kunnen schuiven. Voor een rechthoekige tafel met een standaardbreedte van 90 cm heb je dus 230 cm nodig. Voor een ronde tafel van 140 cm heb je bijvoorbeeld 280 cm nodig. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, is een ronde tafel dus niet altijd handiger in een kleine ruimte. 

De vorm van je woonkamer kan je ook helpen om het juiste tafelblad te kiezen. Een vierkante ruimte leent zich bijvoorbeeld, in de meeste gevallen, perfect voor een ronde tafel. Kleine, ronde tafels werken vaak ook goed in kleinere keukens. Een rechthoekige tafel, zoals je waarschijnlijk al verwacht, is juist ideaal voor een rechthoekige ruimte. Als je een smallere woonkamer hebt, is het misschien een idee om een eettafelbank tegen de muur te plaatsen. Dit scheelt niet alleen ruimte, maar het is ook gezellig.

Benieuwd naar onze eettafels? Stel je eigen eettafel samen of bekijk de collectie.