Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

​​FAQ - Hoe kies je de perfecte eettafel?


Van het kiezen van de maat, de vorm, het ontwerp en de afwerking - er komt heel wat bij kijken als je de eyecatcher van je eetsetting samenstelt. Om te helpen de perfecte eettafel voor je interieur te vinden hebben we de antwoorden op jullie meest gestelde vragen op een rijtje gezet. 
 

Welke vormen eettafels hebben jullie in de collectie?
 
We hebben ronde, rechthoekige, ovale, plat ovale en organisch gevormde tafelbladen. Dus of je nu een tafel voor een grote of kleine ruimte zoekt of wat je persoonlijke stijl ook is, er is er altijd een die bij je past.
 
 
Hoeveel ruimte moet ik vrijhouden rond mijn eettafel?
     
De eettafel is een belangrijk onderdeel van je interieur en kan helpen een ruimtelijk gevoel en uitstraling aan een ruimte te geven. Hou 70-80 cm tussen de eettafel en de muur vrij zodat je genoeg ruimte overhoudt om makkelijk te kunnen zitten. Wil je om de eettafel kunnen lopen als je gasten aan tafel zitten hou dan 90 cm vrij.
 
 
Welke eettafel is het meest geschikt voor een kleine ruimtes?
 
Heb je een vierkante of rechthoekige kamer dan raden wij een ronde eettafel aan. Dat richt de aandacht op een centraal punt en creëert een intieme sfeer. Is je kamer juist lang en smal, kies dan voor een rechthoekig of een plat ovaal tafelblad om de lengte van de ruimte te benadrukken.
 
 
Welke eettafel is het meest geschikt voor een grote ruimte?
 
Voor grotere kamers met met veel ruimte kan een ovale eettafel een goede manier zijn om de kamer wat zachter te maken door de zachte vormen. Of kies het unieke Blob tafelblad voor een meer organische uitstraling.
 
 
Hoe hoog zijn jullie eettafels?
 
De frames van onze eettafels hebben een standaard hoogte van 71 cm. Met een tafelblad van 3 cm wordt de tafel 74 cm. Kies je voor een blad van 4 cm dan wordt dat 75 cm.
 
 
Hoe lang moet mijn eettafel zijn?
 
De lengtes van onze tafelbladen variëren tussen 160 tot 300 cm. Bepaal hoeveel stoelen je wilt en bekijk de grootte van de kamer om zo de perfecte lengte te vinden. Wil je een tafel met een afwijkende lengte, neem dan contact op met onze klantenservice voor meer informatie.
 
Hoeveel stoelen passen er rond mijn eettafel?
 
Onze eettafels zijn geschikt voor 2 tot 12 personen, afhankelijk van de grootte en vorm die je kiest. Een handige eigenschap van veel van onze ontwerpen is dat je de plaats van het frame onder het blad zelf kunt kiezen. We hebben voorbeelden van ronde tafels, rechthoekige tafels en ovale tafels gemaakt waarop je makkelijk de verhouding tussen stoelen, lengtes en frame posities kunt zien. Heb je nog vragen neem dan contact op met onze klantenservice of stel ze tijdens een gratis adviesgesprek.
 
 
Wil je meer advies over het kiezen van de perfecte tafel?
 
Wij staan voor je klaar! Boek een gratis product- of interieuradvies met een van onze van onze deskundige interieuradviseurs.