Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

Binnenkijken bij Liza Chloë van Duyn

In onze nieuwe reeks 'Binnenkijken bij' gaan we langs bij mensen die ons inspireren om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Vandaag kijken we binnen bij Liza Chloë van Duyn. Liza is mode- en lifestylefotografe en woont samen met haar vriend en hun twee katten op een prachtige plek in hartje Amsterdam.

 

Liza, we zijn heel benieuwd! Kun je ons meer vertellen over je werk en over de rol die interieur speelt in jouw werk?

“Ik ben momenteel werkzaam als mode- en lifestylefotografe. Daarnaast heb ik van Instagram mijn werk gemaakt. Sinds COVID-19 ben ik steeds meer bezig met interieurprojecten en dat vind ik heel leuk! Als fotografe ben ik altijd bezig met compositie. Wat ik zo leuk en uitdagend vind aan interieur is dat je eigenlijk hetzelfde aan het doen bent, maar dan in het groot. Je bent aan het onderzoeken hoe je met verschillende objecten, materialen en kleuren een bepaalde sfeer kunt creëren, of van een huis een thuis kunt maken. Ik deel ook veel van mijn eigen interieur op Instagram.”

 

We hebben het inderdaad voorbij zien komen. Je hebt een prachtig interieur. Hoe zou je je (interieur)stijl omschrijven? 

“Mijn interieur is natuurlijk, contemporain, grafisch en evenwichtig. Ik probeer altijd rekening te houden met het geheel. Past dit bij de rest? Of geeft dit de rest meer evenwicht? Ik zie interieur als het ware als een schilderij. Welke compositie is het fijnst om naar te kijken? Wanneer is het spannend, en wat mist er misschien nog?”

 

Heb je dat gevoel voor stijl altijd al gehad? Hoe heb je jouw stijl ontwikkeld?

“Het huis van mijn ouders was altijd een verzameling van designmeubels en –objecten die ze door de jaren heen hebben verzameld. Ik ben daardoor zelf ook op jonge leeftijd geïnteresseerd geraakt in design. In mijn eigen interieur zie je dit terug in de meubels en objecten die ik verzamel. Ik combineer graag moderne meubelstukken met iets warmere meubels, zoals het dressoir. Ik zou ooit heel graag een eigen interieur-collectie willen hebben, voornamelijk met decoratieve producten.”

 

Je hebt samen met je vriend van jullie huis een thuis gemaakt. Wat betekent ‘thuis’ voor jou?

De plek waar ik het liefste ben - waar ik rust vind, inspiratie kan opdoen en kan genieten van m’n vriend, de katten en binnenkort onze baby!


In deze binnenkijker is het volgende meubels te zien: the Dresser 22 in eikenhout met een naturel (3062) afwerking en een zwart frame.