Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

The Creative & The Chair: Annemarieke van Drimmelen


In de campagne ‘The Creative & The Chair’ staat onze geliefde Luna Lounge in de spotlight: een stoel met een tijdloos en elegant design gekenmerkt door organische, ronde vormen. Studio HENK heeft vier creatives uitgenodigd de Luna loungestoel naar eigen wens en smaak te customizen. Elk ontwerp is een unieke weerspiegeling van hun persoonlijkheid.

De derde in de The Creative & The Chair serie is Annemarieke van Drimmelen, een talentvolle fotografe die werkt voor modemerken als Hermès, Chloé en internationaal gerenommeerde magazines als Vogue en Wall Street Journal. Samen met haar vriend Jasper en dochter June woont Annemarieke in Amsterdam. We vragen de fotografe naar de inspiratie achter haar gecustomizede Luna Lounge en de rest van haar met zorg samengestelde interieur. 

 

Het valt me op dat je interieur – eigenlijk net als zoals je fotografie – heel vanzelfsprekend oogt. Allesbehalve gestileerd, maar eerder als een soort verzameling dat in de loop der jaren is ontstaan? 


“Ja dat hoop ik. Ik woon hier nog maar twee jaar. Daarvoor woonde ik zeven jaar in New York – waar ik nog steeds een appartement heb maar door corona voorlopig niet meer kan zijn. Voor mij is het belangrijk dat een huis leeft. Zeker omdat ik ook een twee-jarige dochter heb die heel actief is. Dit interieur is een mix van op maat gemaakte items, vintage en designklassiekers zoals een lamp van Isamu Noguchi en een stoel van Hans Wegner. En ik neem van elke reis die ik maak een steen mee, die op elkaar gestapeld nu als mooie, decoratieve objecten dienstdoen.” 

 

Wat vind je belangrijk bij de aanschaf van een meubelstuk? 


“Ik ben best wel kritisch wat er in m’n huis komt. Dat heb ik sowieso met spullen, ik moet er echt blij van worden, anders heb ik het liever niet om me heen. Mijn meubels kies ik dus zorgvuldig uit en dat heeft echt niet alleen te maken met of iets mooi is, het kan bijvoorbeeld ook over functionaliteit gaan.” 

 

Wat voor designs vind je mooi? “Ik hou van design uit de jaren ’50 en ‘60, waar veel handwerk in voorkomt. En ik heb een grote fascinatie voor Japan. Al ben ik er nog nooit geweest, ik vind het bijzonder met hoeveel aandacht een product wordt gemaakt in de Japanse cultuur. Aandacht voor detail, voor materiaal. Dat is ook hoe ik zelf probeer te werken in mijn fotografie.” 

 

Waarom heb je gekozen voor een Luna in de stof Tonus in donkergroen?


“Grappig genoeg heb ik in mijn huis in New York een bank in precies diezelfde stof en kleur. Ik stelde de Luna samen op een moment dat ik – midden in de lockdown – New York enorm miste. En onbewust heb ik dus diezelfde kleur donkergroen gekozen. Ik vind dat sowieso een prachtige kleur en ik vind het juist mooi dat de Luna er nu echt uitspringt, omdat de rest van mijn interieur vooral bestaat uit neutrale tinten. Ik wilde juist ook wel een andere, wat meer opvallende tint. En dat is gelukt. Ik ben erg blij met het resultaat.”  


Geïnspireerd geraakt door Annemarieke’s verhaal en haar ontwerp voor de Luna? Personaliseer hier je eigen Luna en creëer een loungestoel die perfect bij jouw eigen smaak en interieur past. De mogelijkheden zijn eindeloos.