Bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt
Ga terug naar overzicht

Binnenkort openen we een nieuwe flagshipstore aan de Rozengracht in Amsterdam

Met veel trots presenteren we de bekendmaking van onze nieuwe flagship store aan de Rozengracht in Amsterdam. Onze derde winkel huist in een monumentaal pand, dat speciaal door Studio HENK in ere hersteld is. De nieuwe flagshipstore heeft een oppervlakte van bijna 1.000 m2 - verdeeld over drie etages - en is daarmee de grootste en meest uitgebreide winkel van Studio HENK. 

Wat zeven jaar geleden begon als een Nederlandse start-up, is nu een snelgroeiend designmerk met als missie een zero-waste toekomst waarbij niets in het productieproces wordt verspild. Met duurzaamheid als één van onze belangrijkste kernwaarden, brengen we volledig customisable meubels van hoge kwaliteit op de markt die worden ontworpen door ons in-house product design team. 

 

Expansie in binnen- en buitenland 

Op dit moment hebben we winkels in Amsterdam en Antwerpen en meer dan 75 verkooppunten in de Benelux. De aankomende winkel op de Rozengracht is de eerste in een reeks te openen winkels en markeert daarbij de start van onze expansiestrategie in Nederland en België. Het uitbreiden van onze retailpunten past bij onze omnichannel-aanpak en onze verdere groeiambities voor internationale expansie.

 

In ere hersteld 

In de nieuwe winkel is ruimte voor onze volledige collectie personaliseerbare design items. Net als in de winkels in Amsterdam-Oost en Antwerpen, kunnen klanten in de winkel aan de Rozengracht terecht voor uitgebreid en persoonlijk interieuradvies.

 

Het 18de-eeuwse winkelpand aan de Rozengracht, dat ooit een koffiesiroop fabriek en een Lucas Bols-distilleerderij was, is speciaal door het team van Studio HENK in ere hersteld. “Ons doel was om de kracht van dit monumentale pand - een verborgen parel - te benadrukken en weer zichtbaar te maken voor de bezoeker. De originele architectuur is daarom leidend geweest in het algehele design en we hebben bewust slechts de essentiële elementen toegevoegd.” vertelt Xander Albers, creative director van Studio HENK. “Zo hebben we in het interieur veel gebruik gemaakt van natuurlijke, zoveel mogelijk duurzame materialen en neutrale kleuren, zodat de originele details - zoals gietijzeren elementen en balkconstructies - goed naar voren zouden komen. Dat geeft het geheel een warme, sfeervolle basis die goed samengaat met onze meubels.”

 

Duurzaamheid

De nieuwe flagshipstore aan de Rozengracht is zo duurzaam mogelijk ingericht met gebruik van verschillende milieuvriendelijke materialen en stoffen. Als bedrijf met een ‘zero-waste toekomst’ missie, is het ons doel ervoor te zorgen dat niets in de waardeketen wordt verspild. Dankzij het gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit brengen we tijdloze meubels uit die een leven lang meegaan. Doordat we werken met een made to order productie en de gehele collectie in Europa geproduceerd wordt, blijft onze ecologische voetafdruk beperkt. Daarnaast hebben we recentelijk de B Corp Impact Assessment ingediend en richten we ons nu op het implementeren van de bijpassende richtlijnen om zo een positieve bijdrage te leveren aan het behoud van onze planeet. 

 

Wil je op de hoogte blijven van Studio HENK nieuws? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.