Fenix HPL

HPL, oftewel High-Pressed Laminate, is een innovatief materiaal dat gemaakt is van papier en thermohardende hars. Het HPL-paneel bestaat uit een dunne laag HPL die gelamineerd is op een dikke laag MDF, een geperst plaatmateriaal van houtvezels. Studio HENK heeft twee soorten HPL in de collectie met elk zijn unieke kwaliteiten. Ontdek welke afwerking in onze collectie het best past bij jouw persoonlijke stijl en voorkeuren.

Eigenschappen HPL Fenix 
  • Duurzaam materiaal bestand tegen slijtage, krassen en stoten
  • Zelfherstellende technologie tegen oppervlakkige krassen
  • Waterafstotend en met anti-vingerafdruk
  • Ideaal voor families met kinderen
  • Ultra-mat oppervlak dat zacht aanvoelt
  • Verkrijgbaar in 14 kleuren
  • PEFC-gecertificeerd
Duurzaamheid
Ondanks dat MDF van gerecyclede houtsnippers is gemaakt, wordt ook veel bindmiddel gebruikt wat het een stuk minder duurzaam maakt. Wel gaat HPL erg lang mee, waardoor het een relatief verantwoorde keuze is. Het HPL in onze collectie is PEFC-gecertificeerd, wat betekent dat de houtsnippers afkomstig zijn uit verantwoorde bosbouw.

Onderhoud

Let er op dat het gebruik van schoonmaakmiddelen de afwerking en daarmee de bescherming kan aantasten, gebruik daarom een simpel vochtig doekje om de tafel af te nemen (daarna afdrogen). Wij adviseren het gebruik van onderzetters en placemats. Hout van iedere kwaliteit werkt, en reageert op (lucht-)vocht(-igheid), warmte(-wisselingen) en licht; voorkom schommelingen hierin of blootstelling hieraan dus. Scheuren of verkleuren, gevolgen van dergelijke blootstelling of schommelingen valt daarom niet onder de garantie, zij zijn immers het gevolg van gebruik door de klant.

Fenix HPL is gemakkelijk te reinigen. Dankzij de unieke externe gesloten poreuze laag kan de tafel netjes worden gehouden met simpel dagelijks onderhoud. Op de website van Fenix NTM is een onderhoudsdocument te vinden, hierin staat onder meer: 
"Warm water is doorgaans uiterst effectief. Aangezien FENIX een sterk materiaal is, kunt u ieder huishoudelijk reinigingsmiddel gebruiken, zoals allesreinigers, ontsmettingsmiddelen, ontvetters of kalkverwijderaars. Indien nodig kan zelfs aceton veilig worden gebruikt (volg altijd de gezondheids- en veiligheidsinstructies op de fles). Echter, om het beschadigen van de structuur te vermijden, dient u boenen met schuurmiddel, een schuurspons of harde borstel te vermijden; op de lange termijn zou dit kunnen leiden tot een glanzende plek op uw matte oppervlak. U kunt in plaats daarvan een melaminespons - ook wel een magische spons genoemd - gebruiken. Als laatste stap dient u altijd te spoelen met een ruime hoeveelheid warm water en het oppervlak vervolgens droog te vegen met een schone doek. Het water verwijdert vuil, resten van reinigingsvloeistoffen en deeltjes van een melaminespons, die anders achter zouden kunnen blijven in de structuur. De schone doek absorbeert water en vermijdt daardoor eventuele kalkaanslag."

Voor gedetailleerd onderhoudsadvies of hulp bij vlekken adviseren we je het desbetreffende onderhoudsdocument van de leverancier Fenix NTM te raadplegen.