Bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt

Eiken, naturel (3062) & naturel light (3041)

We werken met Europees eikenhout. Alle naturel eikenhouten meubels zijn beschermd met hardwax olie. Dit is een combinatie van olie en was. De was zorgt ervoor dat de poriën van het hout helemaal gevuld zijn. Hierdoor is het hout veel beter beschermd tegen vlekken.

Ongeacht het hout dat je kiest, blijft het een natuurlijk product. Dit betekent dat het een beetje liefde en aandacht nodig heeft om jarenlang mee te kunnen gaan. Om de duurzaamheid van het meubel te bewaren, raden we je dan ook aan onderstaande tips zorgvuldig te lezen.
 

Luchtvochtigheid in huis

Als een kamer te droog is, werkt hout als een spons en zal het uiteindelijk scheuren. Met een constante, juiste luchtvochtigheid in de kamer blijft het hout mooi. De relatieve luchtvochtigheid is elke dag anders en is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is wel belangrijk om de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte waar de meubels staan constant te houden. We raden je aan om de relatieve luchtvochtigheid rond 65% te houden, of in ieder geval tussen 50% en 70%. Dit is niet alleen goed voor het hout, maar ook voor je eigen gezondheid en huis. Kijk daarom regelmatig op de hygrometer wat het percentage is. Een hygrometer geeft het percentage vocht in de ruimte aan. Uitgebreide thermometers en moderne verwarmingsapplicaties zijn al van zo’n meter voorzien. Is de luchtvochtigheid te hoog of te laag? Je kunt hem op peil houden met luchtbevochtigers en luchtontvochtigers.

Let op: het is de verantwoordelijkheid van de klant om zorg te dragen voor een juiste luchtvochtigheid, zodat het houtproduct niet gaat scheuren of barsten.
 

Dagelijks onderhoud

De eettafel is een perfect voorbeeld van een meubelstuk dat dagelijkse zorg nodig heeft. Voor het dagelijks schoonmaken van je eikenhouten meubels adviseren we de Osmo Spray-Cleaner.

In geval van vlekken
Voor het verwijderen van vlekken adviseren wij je contact op te nemen met Osmo Nederland. Zij kunnen je een gedetailleerd reinigingsadvies geven.

 

Opknapbeurt

Mocht je meubelstuk aan een opknapbeurt toe zijn, kun je opnieuw hardwax olie aanbrengen op het hout. Zie hieronder hoe je te werk gaat. Na behandeling zal het meubel weer goed beschermd zijn.

Hardwax olie naturel light 3041

Stap 1: Tafel machinaal schuren met korrel P120.
Stap 2: Osmo hardwax olie 3041 aanbrengen met Osmo Roller in de lengte van de nerf en uitboenen met een rode pad. Droogtijd 12 uur bij 20 graden.
Stap 3: Osmo hardwax olie 3062 aanbrengen met Osmo Roller. Droogtijd 12 uur bij 20 graden.
Stap 4: Met de hand heel licht schuren met korrel P240. Daarna stofvrij maken.
Stap 5: Osmo hardwax olie 3062 aanbrengen met Osmo Roller. Droogtijd 12 uur bij 20 graden.

Hardwax olie naturel 3062

Stap 1: Tafel machinaal schuren met korrel P120.
Stap 2: Osmo hardwax olie 3062 aanbrengen met Osmo Roller in de lengte van de nerf en uitboenen met een rode pad. Droogtijd 12 uur bij 20 graden.
Stap 3: Osmo hardwax olie 3062 aanbrengen met Osmo Roller. Droogtijd 12 uur bij 20 graden.
Stap 4: Met de hand heel licht schuren met korrel P240. Daarna stofvrij maken.
Stap 5: Osmo hardwax olie 3062 aanbrengen met Osmo Roller. Droogtijd 12 uur bij 20 graden.