Onze Utrecht Brand Store is geopend

Eiken, gekleurd


Witte lak & zwarte lak

Onze meubels met witte en zwarte lak zijn beschermd met een twee-componentenlak. Lak is gemakkelijk schoon te maken met een zachte doek en de Osmo Spray-Cleaner. Deze spray kun je dagelijks gebruiken.

Let op: een laklaag is gevoelig voor krassen. We raden je dan ook aan om extra voorzichtig te zijn met het meubel. De beschadigingen zijn niet meer te herstellen.
 

Luchtvochtigheid in huis

Als een kamer te droog is, werkt hout als een spons en zal het uiteindelijk scheuren. Met een constante, juiste luchtvochtigheid in de kamer blijft het hout mooi. De relatieve luchtvochtigheid is elke dag anders en is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is wel belangrijk om de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte waar de meubels staan constant te houden. We raden je aan om de relatieve luchtvochtigheid rond 65% te houden, of in ieder geval tussen 50% en 70%. Dit is niet alleen goed voor het hout, maar ook voor je eigen gezondheid en huis. Kijk daarom regelmatig op de hygrometer wat het percentage is. Een hygrometer geeft het percentage vocht in de ruimte aan. Uitgebreide thermometers en moderne verwarmingsapplicaties zijn al van zo’n meter voorzien. Is de luchtvochtigheid te hoog of te laag? Je kunt hem op peil houden met luchtbevochtigers en luchtontvochtigers.

Let op: het is de verantwoordelijkheid van de klant om zorg te dragen voor een juiste luchtvochtigheid, zodat het houtproduct niet gaat scheuren of barsten.

 

Zwarte beits & gerookt eiken

Onze meubels met zwarte beits en gerookt eiken zijn beschermd met een twee-componentenlak. Lak is gemakkelijk schoon te maken met een zachte doek en de Osmo Spray-Cleaner. Deze spray kun je dagelijks gebruiken.

Let op: een laklaag is gevoelig voor krassen. We raden je dan ook aan om extra voorzichtig te zijn met het meubel. De beschadigingen zijn niet meer te herstellen.