Onze Utrecht Brand Store is geopend, neem een kijkje

Stoffering

Door gestoffeerde meubels regelmatig te reinigen zorg je ervoor dat ze langer mooi blijven. Tip: door je gestoffeerde meubel regelmatig met een zachte borstel te stofzuigen verwijdert stof en voorkomt dat de stof gaat pluizen. Hieronder vind je specifieke onderhoudstips voor ons assortiment duurzame, wollen, leren en synthetische stoffen zodat jouw Studio HENK zolang mogelijk mooi blijft. Klik op de onderstaande stoffen om meer te weten te komen over specifieke onderhouds- en verzorgingstips.

 

Duurzame stofkeuzes

We hebben ons assortiment uitgebreid en zijn trots op de duurzame stoffen die nu op ieder Studio HENK meubel gebruikt kunnen worden:

  • Camira Hennep Een blend van wol en hennep. Regelmatig stofzuigen en afnemen met een vochtige doek met water en zeep of reinigen met een shampoo voor meubelstoffen.
  • Camira Oceanic volledig gemaakt van gerecycled plastic na consumptie, incl. plastic afval van land en uit oceanen. Dit plastic wordt gebruikt om SEAQUAL-garen van te maken. Regelmatig stofzuigen en afnemen met een vochtige doek met water en zeep of een shampoo voor meubelstoffen.
  • Textaafoam Soil Gemaakt van gerecyclede RPET-flessen (60%) en PES (40%). Stofzuigen op lage zuigkracht. Heb je gemorst? Behandel zo snel mogelijk door met een lauwwarme handdoek de vlek op te deppen. Niet wrijven!
  • Textaafoam Regain Gemaakt van 100% synthetisch polyester; een sterk en zeer slijtvast materiaal. Stofzuigen op lage zuigkracht. Heb je gemorst? Behandel zo snel mogelijk door met een lauwwarme handdoek op te deppen. Niet wrijven!
  • Kvadrat Re-wool Gemaakt van 45% gerecyclede wol van Kvadrat's productieoverschot in het Verenigd Koninkrijk. Wekelijks reinigen wordt aanbevolen. Stofzuigen met een zachte borstel en afnemen met een droge of vochtige doek.
 

Wollen stoffen

Wol is een natuurlijk materiaal dat van zichzelf vuilafstotend is. We adviseren je om dit niet te impregneren. Dit kan namelijk de natuurlijke werking van wol beïnvloeden. “Wat gebeurt er dan als ik knoei?”, vraag je je misschien af. Het voordeel van wol is dat de buitenste lagen van de wolvezels enigszins waterafstotend zijn. Hierdoor wordt vocht minder snel opgenomen en kun je (vocht)vlekken eenvoudig verwijderen. We raden je aan om de website van onze partner LCK te raadplegen voor een gedetailleerd onderhoudsadvies en hulp bij vlekken.

Hieronder vind je alle wollen stoffen uit onze collectie. Klik hieronder voor het onderhoudsadvies voor één specifieke stof.

Synthetische stoffen

Onze standaard-stoffen zijn over het algemeen gemaakt van polyester. We raden je aan om deze stof wel te impregneren. We raden je aan om de website van onze partner LCK te raadplegen voor een gedetailleerd onderhoudsadvies of hulp bij vlekken.

Hieronder vind je alle synthetische stoffen uit onze collectie. Klik hieronder voor het onderhoudsadvies voor één specifieke stof.

Leer

De makkelijkste manier om je leren meubels schoon te houden is door ze regelmatig te stofzuigen met een (meubel)opzetstuk om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een opzetstuk met een zachte borstel om krassen te voorkomen. Voor een gedetailleerd onderhoudsadvies en het verwijderen van vlekken verwijzen wij je door naar de website van onze partner LCK.

Om de natuurlijke eigenschappen van het leer te behouden, raden we je aan om je zitmeubel niet in direct zonlicht of nabij warmtebronnen (zoals radiatoren) te plaatsen.

Hieronder vind je alle leren stoffen uit onze collectie. Klik hieronder voor het onderhoudsadvies voor één specifieke stof.