Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

Een duurzame overgang naar FSC/PEFC gecertificeerd hout

Studio HENK zet een groene stap! We zijn blij om mee te delen dat er vanaf december 2020 alleen nog FSC- of PEFC-gecertificeerd hout gebruikt wordt in de productie van onze meubels. Corine De Bruijne, Brand Director bij Studio HENK, voorzag het belang van verduurzaming en wat dit voor het bedrijf in de toekomst kan betekenen. "Door te produceren hebben we simpelweg een impact op de planeet; daarom is het voor ons belangrijk om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en de overstap naar FSC- en PEFC-gecertificeerd hout te maken", aldus Corine. 

Een FSC- of PEFC-certificaat wordt gegeven aan hout dat afkomstig is van gecertificeerde bosbouw dat duurzaam wordt beheerd. Er zijn strenge regels om het welzijn van het ecosysteem, werknemers en de lokale bevolking te beschermen. “Voor iedere boom die gekapt wordt, wordt een nieuwe aangeplant”, aldus Corine. “Er wordt op zo’n wijze gekapt dat het de natuurlijke groei van het bos stimuleert, met een gezond bos als resultaat. Nu en in de toekomst.”

Het creëren van duurzame meubels heeft een positieve impact op mensen en de planeet en is een belangrijk onderdeel van de visie bij Studio HENK. "Sinds onze start hebben de ontwerpen een tijdloos karakter en kunnen generaties lang mee. We volgen geen trends en daarom zie je geen producten die het komende jaar niet hip meer zijn", legt Corine uit. Deze bedrijfsvisie behoudt zich ook op persoonlijk niveau. “Ik heb drie kinderen die ik een goed leven en een mooie toekomst wil geven. Ik breng ze bij dat de wereld mooi is, maar ook dat we er goed voor moeten zorgen. Bij Studio HENK willen we meubels maken die geliefd worden door onze kinderen en dat ze weer gaan houden van die familiebank of -tafel”, aldus Corine. 

Dit gaat hand in hand met de wens om consumentisme te minimaliseren en de verkoop van kwalitatieve producten te stimuleren. Bij Studio HENK zijn we altijd op zoek naar nieuwe toepassingen om het bedrijf te verduurzamen en proberen zo veel mogelijk groene keuzes te maken: "we zoeken continu naar alternatieve materialen zoals bij de Amoeba-collectie, waar we Living Board hebben gebruikt en produceren uitsluitend in Nederland of Europa. Ook gebruiken we milieuvriendelijkere vrachtwagens en willen met het zonnesysteem op het dak van ons nieuwe kantoor zo energie neutraal mogelijk te zijn", zegt Corine.

De overgang naar FSC- of PEFC-houtproducten is zeker niet de laatste stap in verduurzaming bij Studio HENK. "Als bedrijf heb je de kans om je ecologische voetafdruk te veranderen, maar biedt tegelijkertijd een platform.” Legt Corine uit. “Ik wil dit platform gebruiken om andere mensen en bedrijven te inspireren hetzelfde te doen. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt maken we pas echt het verschil!”