Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

Studio HENK introduceert de Amoeba Collectie

Met trots lanceren we onze eerste duurzame collectie: de Amoeba collectie. De Amoeba Collectie wordt gekenmerkt door organische vormen en een natuurlijk materiaal. Met deze nieuwe collectie – die is gemaakt met aandacht voor de planeet en haar inwoners – zetten we een grote stap richting een duurzame toekomst.

We hebben het afgelopen jaar veel onderzoek gedaan naar duurzaamheid en de vraag hoe we onze collectie nog duurzamer konden maken. Zo verdiepten we ons in FSC-gecertificeerd hout, plasticvrije verpakkingen en het verminderen van onze algehele CO2-uitstoot. Nu lanceren we onze eerste duurzame collectie. De collectie bestaat uit een eettafel en een salontafel en is gemaakt van restmateriaal dat met deze collectie een nieuwe bestemming krijgt. “Door een kleine duurzame collectie te maken, kunnen we onderzoeken hoe we de gehele levenscyclus van onze collectie kunnen verbeteren”, zegt creative director en ontwerper Xander Albers.

De meubels zijn gemaakt van Living Board – een duurzaam plaatmateriaal dat bestaat uit houtsnippers en -vezels afkomstig van FSC-gecertificeerde bomen. De collectie is, net als de rest van de meubels van Studio HENK, gemaakt om jarenlang mee te gaan. Als het meubel uiteindelijk aan het einde van haar levensfase komt, kan het meubel afgebroken of gerecycled worden. Het meubel is 100% recyclebaar en (bijna) 100% biologisch afbreekbaar.

De Amoeba collectie kenmerkt zich door organische vormen ontstaan vanuit een intuïtief ontwerpproces. De collectie is geïnspireerd op de amoebe – een natuurlijk organisme dat zich aanpast aan de omstandigheden. Amoebe betekent letterlijk ‘zonder vorm’ (‘a’ is zonder, ‘moebe’ is vorm) en heeft betrekking op de steeds veranderende vorm van het organisme. Dit zie je terug in de tafel, die zo is ontworpen dat er verschillende plekken rondom de tafel ontstaan. Door de zachte vorm van het blad kan er op verschillende manieren plaats worden genomen. Zo bieden de smalle kanten intieme plekken en de bredere zijdes ruimtelijke plekken. Hierin herken je de signatuur van Studio HENK – een combinatie van esthetiek en functionaliteit. Met de Amoeba collectie bewegen we ons naar een zachter minimalisme, waarin natuurlijke, ronde vormen en neutrale tinten centraal staan.

De collectie is vanaf september verkrijgbaar.