Terug naar overzicht

Studio HENK voor Bols

Voor de inrichting van het gerenoveerde hoofdkantoor van Lucas Bols werkten we samen met architectenbureau Rowin Petersma. In hartje Amsterdam, waar het bedrijf in 1575 haar oorsprong vond, vestigde Bols haar hoofdkantoor. Voor de inrichting deden ze afstand van de corporate sfeer en kozen ze voor meer flex-werkplekken, meer openheid en meer licht.

In het kantoor van Bols vind je The Academy, een bar waar regelmatig bartender-workshops en -cursussen worden gegeven. Aangrenzend aan de bar is een grote, open ruimte gecreëerd waar de bartenders kunnen lunchen; een ontmoetingsplek. Een lange eikenhouten tafel van 3,5 meter nodigt uit tot een lunch met het hele team. Aan de ene kant van de tafel staan twee Legno zitbanken, waardoor de ruimte heel licht en open oogt. Aan de andere kant van de tafel staan Ode Chairs in lichtgrijs.

Naast een lange tafel hebben we ook een paar New Co Tripods en Quadpods in de ruimte gezet. De tafels lenen zich perfect voor lunches met kleine(re) teams - je kunt er zeker met z’n vijven aan zitten. De tafels hebben een eikenhout tafelblad, wat warmte in de lichte, witte ruimte brengt. We plaatsten ook enkele kleine, hoge tafels in de ruimte. Ideaal voor overleg of als flex-werkplek. De witte tafels vormen een sterk contrast met de Ode Stools in diep donkerblauw. Voor de frames van de tafels en de stoelen selecteerden we een zwartgrijze RAL-kleur.

Achterin de ruimte, achter een glazen wand, is een vergaderruimte gemaakt. Aan de tafel hebben we een aantal Ode Chairs neergezet in dezelfde grijze tinten als de stoelen in de lunchruimte. Zo ontstaat een visuele connectie tussen de ruimtes.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kantoor of project? We bieden onze gehele collectie designmeubels - van tafels, stoelen en zitbanken tot wandkasten - aan in talloze variaties. Hierdoor kunnen ze helemaal aangepast worden aan jouw project. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of bekijk onze andere projecten.