Ode aan de stoel. Nu 5+1 gratis
Ga terug naar overzicht

De kleurentrends van 2019

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends op het gebied van interieurdesign, meubels, materialen en kleuren. Vanuit het idee dat meubelontwerpen tijdloos moeten zijn, richten we ons vooral op de kleurtrends van 2019 en de mogelijkheden die verschillende kleuren bieden.

Levendige kleuren | Volgens kleurexpert Pantone is ‘Living Coral’ de kleur van 2019. De levendige kleur brengt licht in je interieur en geeft tegelijkertijd een gevoel van warmte – precies wat we willen tijdens deze koude maanden. Naast Living Coral zien we ook andere rijke tinten, zoals rood, oranje en paars. Kies voor een lounge chair in een van deze kleuren of hou het iets neutraler met eetkamerstoelen in zowel levendige als lichte, neutrale tinten. Gecombineerd met warme materialen, zoals eikenhout, zorgt het meteen voor sfeer in je interieur.

Aardetinten | Het rijke kleurenpalet vormt een contrast met de aardetinten die we in 2019 zien, zoals beige en lichtgroen - kleuren die ons doen denken aan onze HPL tafelbladen. De HPL tafelbladen zijn perfect als je op een subtiele manier kleur aan je interieur wilt toevoegen. Daarnaast kun je natuurlijk met verschillende stoffen werken voor een beetje kleur in je interieur. Met het brede aanbod van Kvadrat zijn de mogelijkheden eindeloos.