Het verhaal achter onze materialen

Onze Brandstore Rotterdam is nu open!
Ga terug naar overzicht

Het verhaal achter onze materialen

Bij Studio HENK hechten we veel waarde aan kwaliteit. We geloven in meubels die gemaakt zijn om je leven lang mee te gaan. Daarom bieden we mooi gemaakte meubels; meubels die met aandacht voor details zijn gemaakt.

Om de duurzaamheid van onze meubels te garanderen, werken we alleen met materialen van hoge kwaliteit. De komende weken delen we het verhaal achter de materialen waar we mee werken. Volg het verhaal op Instagram of houd onze blog in de gaten.

#1 A story on wood

We werken graag met natuurlijke materialen. Zo gebruiken voor veel van onze meubels eikenhout. Eikenhout is een type hardhout dat niet alleen mooi is, maar ook heel sterk. Het materiaal gaat jarenlang mee. Als je je meubels goed onderhoudt, kun je er zelfs je leven lang van genieten. De lichte tint, de fijne nerf en de mooie structuur van het hout maken eikenhout een perfect materiaal voor elk interieur.

We werken alleen met A-kwaliteit eikenhout. Dit betekent dat alle eikenhouten meubels een fijne nerf hebben. Het kan wel voorkomen dat er noesten in het blad zitten - het blijft een natuurlijk materiaal – maar we staan enkel noesten toe van ca. 2 cm. Zo garanderen we dat alle meubels hun verfijnde uitstraling behouden. Ontdek de collectie.

#2 A story on steel

Onze meubels worden gekenmerkt door strakke lijnen. Hierdoor is staal het perfecte materiaal voor het silhouet van onze ontwerpen. We werken met een hoge kwaliteit staal dat sterk, duurzaam en makkelijk te onderhouden is. De moeilijkheid van werken met staal ligt in het vervormen van het materiaal. Om toch onze ontwerpen te kunnen realiseren, werken we met vakmannen die moeiteloos de frames voor onze ontwerpen maken. De vierkante, stalen koker is kenmerkend voor onze ontwerpen. Als je goed naar onze collectie kijkt, zal je zien dat de stalen koker in verschillende vormen en maten terugkeert. Ontdek de collectie.

#3 A story on wool

Voor onze gestoffeerde meubels werken we met verschillende type stoffen – van polyester tot wol. Polyester is een sterke, synthetische stof die gemaakt is voor dagelijkse gebruik. Polyester stoffering is ideal als je meubels in direct zonlicht staan. Het materiaal is namelijk bestand tegen vervagen. We werken ook met wollen stoffen van Kvardat. Wol is een prachtig materiaal dat perfect is voor lange termijn-gebruik. Het natuurlijke materiaal is luchtdoorlatend, makkelijk te onderhouden en duurzaam. Aangezien wol vuilafstotend is, kun je ook gemakkelijk vlekken verwijderen. Ontdek de collectie.