Ode aan de stoel. Nu 5+1 gratis
Ga terug naar overzicht

Het verhaal achter onze duurzame meubels

Deze week spraken we met onze ‘Head of Sustainability’, Corine de Bruijne, over de ontwerpen van Studio HENK en hoe deze het pad hebben vrijgemaakt voor een duurzamer merk. 

Corine is al lange tijd een groot voorstander van duurzaamheid en ondersteunt een circulaire economie. Terwijl we bij Studio HENK hard werken aan de integratie van milieuvriendelijkere producten en materialen in onze bedrijfsstrategieën, blikt Corine terug op hoe duurzaamheid is uitgegroeid tot één van de kernwaarden van Studio HENK.

“Al sinds het begin is ons uitgangspunt dat we praktische designmeubels maken voor alledag, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kwaliteit of over slijtage van producten,” aldus Corine.

Dit heeft er op natuurlijke wijze voor gezorgd dat onze meubels hoogwaardig van kwaliteit zijn en daardoor lang meegaan. Ons doel is om klanten aan te moedigen bewuste aankopen voor de lange termijn te doen.

"We produceren dan ook alleen meubels waarvan we weten dat ze jarenlang mee kunnen gaan," zegt Corine. "Om die reden zijn onze ontwerpen niet trendgevoelig. We kiezen liever voor tijdloze designs, die samen met de kwaliteit, garanderen dat klanten lang kunnen genieten van Studio HENK-producten.”

Als moeder heeft Corine een unieke kijk op duurzaam ondernemen: "Ik heb drie lieve kinderen waarvan ik wil dat ze een goed leven hebben en een mooie toekomst tegemoet gaan. Ik wil ze leren dat de wereld een prachtige plek is, maar vooral ook dat we er goed voor moeten zorgen," zegt ze.

Door ontwerpen te maken die generaties lang meegaan, in combinatie met onze verschuiving naar duurzamere productie - zoals het gebruik van 100% FSC/PEFC-gecertificeerd hout en het kijken naar cradle-to-cradle-productie – kunnen we onze doelen verder bereiken.

"We hebben altijd tijdloze meubelen ontworpen en bedienen een brede klantgroep van 25 jaar tot 60+. Dat er zo’n brede groep mensen voor onze meubels kiest, is voor mij een bevestiging dat tijdloos design vandaag de dag een grote aantrekkingskracht heeft," aldus Corine. 

Beweeg mee in onze reis richting een duurzamere wereld; klik hier om meer te lezen over onze doelstellingen.