Duurzaamheid

“We willen van de wereld niet alleen een mooiere, maar ook een groenere plek maken. Daarom streven we ernaar mooie meubels te maken die zo min mogelijk impact maken op de aarde. Volg ons op onze reis."
 

We geloven dat meubels je dagelijks leven kunnen verrijken. Ze nodigen je uit om te praten, lachen, ontspannen en om mooie momenten met elkaar te delen. We zijn ons er echter van bewust dat we geen meubels kunnen maken zonder een voetafdruk achter te laten op de aarde. We vinden het belangrijk dat wij als bedrijf onze verantwoordelijkheid nemen in het beperken van deze voetafdruk. Daarom streven we ernaar om onze voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden en duurzame meubels te maken die jarenlang meegaan. Benieuwd waar Studio HENK zich mee bezig houdt? Laat ons je meenemen in onze visie op een duurzame toekomst.
 

Onze missie

Onze missie is om meubels te maken die generaties lang meegaan. Daarom maken we kwalitatieve meubelstukken waar mensen trots op kunnen zijn. Een mooie stap, maar we kunnen natuurlijk nog veel meer doen om duurzaam te zijn. Zo proberen we elke dag, waar het kan, duurzame beslissingen te nemen. We hopen duurzaam design uiteindelijk toegankelijk te maken voor een breder publiek, zodat we straks met z’n allen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit kunnen kiezen.
 

Onze doelen

We hopen voor eind 2021…
… alleen met FSC-gecertificeerd hout te werken
… plastic-vrije verpakkingen te gebruiken
… alleen met FSC-gecertificeerd karton te werken
… onze CO2-uitstoot te verminderen en hetgeen dat we uitstoten te compenseren
 
Lees op de volgende pagina’s wat we in de tussentijd doen om een duurzamer bedrijf te worden: materialen, productie & levering en impact.