Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

Craftmanship

Eenvoudige ontwerpen die met aandacht voor details zijn gemaakt

Er is steeds meer behoefte aan meubels die lang meegaan. We willen liever investeren in een mooi gemaakt meubel dan dat we elke zoveel jaar een nieuwe tafel kopen. Bij Studio HENK maken we daarom eenvoudige ontwerpen die met aandacht voor details zijn gemaakt.

“We worden allemaal steeds bewuster. Daardoor zien we dat mensen steeds vaker op zoek gaan naar meubels die lang meegaan. We willen in die behoefte aan kwalitatief design voorzien”, aldus medeoprichter Okke Albers.

Studio HENK maakt tijdloze meubels waarbij eenvoud, natuurlijke materialen en vormgeving centraal staan. De natuurlijke materialen geven de meubels een tijdloze uitstraling. De eenvoudige lijnen dragen tegelijkertijd bij aan het esthetische, hedendaagse ontwerp. Hoewel onze meubels eenvoudig ogen, kun je aan de subtiele details zien dat de meubels met vakmanschap zijn gemaakt. “Het is mooi om te zien hoe meubels gemaakt worden. We willen dit niet verhullen, maar juist zichtbaar maken”, aldus ontwerper Xander Albers.

Met onze collectie willen we in beeld brengen hoe je kwalitatieve meubels kunt maken die tijdloos zijn, maar ook passen bij de hedendaagse manier van leven. Onze manier van leven verandert continu. Wij spelen hier op in. We zien bijvoorbeeld steeds vaker open leefruimtes. Ruimtes zijn niet langer van elkaar gescheiden door muren, maar lopen als vanzelf in elkaar over. Hierdoor staan meubels steeds vaker in de ruimte, in plaats van tegen een muur. In kantoorruimtes zien we hetzelfde gebeuren. Onze meubels passen bij deze manier van leven. Onze ontwerpen zijn minimalistisch, maar er is aandacht besteedt aan alle details. Terwijl je om het meubel heenloopt, worden deze details zichtbaar. 

Ontdek de collectie