Ode aan de stoel. Nu 5+1 gratis nog
Ga terug naar overzicht

Studio HENK als organisatie klimaatneutraal gecertificeerd

Bij Studio HENK streven we ernaar om duurzame meubels te produceren en zo onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Sinds 2023 is onze organisatie klimaatneutraal gecertificeerd volgens de  Climate Neutral Group standaard. Dit houdt in dat we de CO2-impact van ons kantoor en winkels inzichtelijk hebben gemaakt, dit jaarlijks reduceren met een reductieplan en de rest-uitstoot compenseren. 

Het Climate Neutral Certificaat

De Climate Neutral Group biedt twee verschillende certificaten: de “Certificering voor de Organisatie”, en “Certificering voor een Product of Service”. Bij Studio HENK zijn wij gecertificeerd voor onze organisatie – wat inhoudt dat we kijken naar de footprint van onze winkels, kantoor en medewerkers. Tijdens het certificeringsproces zijn onze bedrijfsactiviteiten nauwgezet beoordeeld op basis van strenge criteria:

  • In kaart brengen van onze Scope 1 en 2 CO2-uitstoot
  • Jaarlijks verminderen van de Scope 1 en 2 uitstoot, tot nul in 2050
  • De jaarlijkse rest-uitstoot compenseren door het investeren in CO2-reductie projecten


Studio HENK’s stappen
Onze CO2-uitstoot maken we inzichtelijk door middel van een tracking-tool, en publiceren wij jaarlijks in ons Impact Report. In 2021 hebben we 171 ton CO2 uitgestoten, die we hebben gecompenseerd door te investeren in een Biomass Power Project in Chhattisgarh, India.

Daarnaast hebben we een reductieplan opgezet waarmee we de CO2-uitstoot van onze organisatie de komende jaren zullen terugbrengen tot nul, in lijn met de criteria. Zo hebben we bijvoorbeeld een volledig klimaatneutraal kantoor, gebruiken we energiebesparende maatregelen in onze winkels en bieden we een elektrisch fietsenplan aan onze medewerkers. 

Echter realiseren we ons dat, als meubelbedrijf, het grootste deel van onze impact niet voortkomt uit de organisatie maar uit de productie van onze meubels. In 2021 zijn we daarom begonnen met het ambitieuze en uitdagende project om de emissies van onze productie in kaart te brengen waarvan we hopelijk eind 2023 de eerste resultaten kunnen delen. 

De Climate Neutral Group
De Climate Neutral Group is een organisatie die zich inzet voor het versnellen van CO2-reductie in lijn met het Akkoord van Parijs. Ze helpen bedrijven en organisaties om hun CO2-voetafdruk te meten, te verminderen en te compenseren.