Ga terug naar overzicht

Terug naar de essentie met de Base collectie

Studio HENK introduceert drie nieuwe ontwerpen: de Base eettafelstoel, de Base lounge stoel en de Base kruk. Deze elegante ontwerpen kenmerken zich door een minimalistische esthetiek waarmee je een sereen gevoel in huis haalt. De nieuwe ontwerpen zijn bijzonder vanwege hun vernieuwende design waarbij constructie en details voorop staan. Geïnspireerd door de natuur brengt de Base collectie je terug naar de basis: een welkome afwisseling op het snelle dagelijkse leven. 

Het uitgangspunt van de Base collectie is het accentueren van de constructie van een design. Dit is terug te zien in de bijzondere houtverbindingen waar geen schroeven aan te pas zijn gekomen. Xander Albers, Creative Director van Studio HENK, deed onderzoek naar schroefloze verbindingen. “Er zit veel schoonheid in de constructie van een meubelstuk,” aldus Albers. “In plaats van een proces te verbergen, willen we dit in de Base collectie juist benadrukken.”
  
Net als bij andere Studio HENK-designs zijn de ontwerpen in de Base collectie volledig naar wens samen te stellen. Zo zijn er vier verschillende houtafwerkingen en talloze stofferingsopties. Dit geeft je de mogelijkheid om het meubelstuk naar eigen stijl en smaak te creëren en ontwerp je een object dat perfect in jouw interieur past.

Tijdens het ontwerpproces is naast esthetiek ook comfort een belangrijk focuspunt geweest. Zo zijn de rug- en zitvlakken van de Base eettafelstoel en Lounge stoel voorzien van een curve die de rug ondersteunt. Dit maakt de stoelen uiterst comfortabel en geschikt voor een werkdag vanuit huis of een avondje tafelen met vrienden. De Base kruk is een veelzijdige toevoeging aan je interieur; je kunt deze als bureau of bijzettafel gebruiken en omdat de kruk stapelbaar is, kun je deze eenvoudig opbergen. 

De Base collectie is verkrijgbaar via onze website en in de Amsterdamse flagshipstore. Klik hier voor een compleet collectieoverzicht. Het is ook mogelijk een afspraak te maken om onze winkel in Amsterdam te bezoeken.