Ga terug naar overzicht

Een kalm interieur met de Dresser

Een nieuw jaar brengt altijd een gevoel van vernieuwing. Hoewel het nog lang geen voorjaar is, hebben we vaak zin om ons interieur een upgrade te geven. We verlangen naar meer ruimte en rust, naar een plek waar we kunnen ontsnappen aan de kou – waar we kunnen uitrusten en ontspannen. Misschien ook niet zo gek, na een drukke maand vol feestelijke diners met vrienden en familie.

Een eenvoudige manier om meer rust in je interieur te brengen, is door je huis te ontdoen van onnodige objecten of ‘rommel’. Zelfs in opgeruimde huizen staan vaak veel dingen die afleiden. Je hebt het misschien niet door, maar deze objecten weerhouden je ervan om echt tot rust te komen. Onze mind registreert onbewust namelijk alles wat er om ons heen gebeurd.

Als je een dressoir met lades hebt, kijk dan of er dingen zijn die je hierin kwijt kunt. Vaak heb je meer spullen die je kunt opbergen dan je denkt. Ik heb zelf onlangs m’n interieur een upgrade gegeven met een laag dressoir. Het dressoir biedt meer dan genoeg ruimte voor alle items die ik wilde opbergen, en brengt dat gevoel van rust waar ik naar op zoek was. Elke dag als ik nu thuiskom, kan ik de drukte van de dag achter me laten en echt ontspannen.

Je wilt natuurlijk niet dat je ruimte er ‘steriel’ uit komt te zien. Het is immers een leefruimte – een plek die, per definitie, bedoeld is om te leven. Gelukkig biedt het dressoir ook ruimte om mooie objecten te laten zien. Zet bijvoorbeeld mooie erfstukken of kunst op het dressoir. Wat je er ook op zet, houd in gedachten dat minder vaak beter is.

Je kunt ook met verschillende materialen en texturen werken om je interieur levendig te maken. Het eikenhouten dressoir zorgt bijvoorbeeld voor warmte, zelfs in de meest minimalistische interieurs. Ben je op zoek naar meer rust in je interieur, maar weet je niet waar je moet beginnen? We nodigen je graag uit in onze showroom voor gratis interieuradvies*.

*Als je in januari een interieuradvies boekt, krijg je onze prachtige HENK-tas cadeau.