Onze Utrecht Brand Store is geopend
Ga terug naar overzicht

Creëer een feestelijke tafel met deze HENK tips

Ook dit feestseizoen kijken wij weer uit naar het versieren van de kersttafel, zodat we uitgebreid met vrienden en familie – uiteraard op veilige afstand – kunnen tafelen en genieten. Met de feestdagen in het zicht delen wij in dit blog enkele tips die elke tafel direct een feestelijke uitstraling geven.

Ten eerste, het kleurenpalet:

De keuze van het kleurenpalet heeft invloed op de sfeer en is een belangrijk onderdeel van het feestdecor. De kleur van het tafelblad of tafelkleed is daarom een goede basis. Tijdens het aankleden van het Blob tafelblad hebben wij gekozen voor borden in een vergelijkbare beige tint. Dat zorgt voor een natuurlijke uitstraling en in contrast met het gouden bestek geeft het de tafel een warme, feestelijke sfeer. Heb je een witte tafel? Dan creëer je met zwart servies een mooi contrast, helemaal in combinatie met rode accessoires. Op een houten tafel gebruiken wij graag accessoires in bruin- en groentinten. 

Dan de opmaak:

Eén van de grootste voordelen van het Blob tafelblad is de asymmetrische vorm, waarmee je automatisch over diverse zitmogelijkheden beschikt. Dit nieuwe blad brengt gezelligheid en vormt de perfecte plek ombijzondere momenten aan te delen.  Ook zorgt de vorm van het Blob tafelblad voor verschillende afstanden en zitplekken rond de tafel, zodat iedereen goed verspreid zit, zonder het knusse gevoel van samenzijn te verliezen.

Tot slot, de accessoires:

Vergeet niet de finishing touch aan je feesttafel toe te voegen met mooie accessoires. Bij Studio HENK geloven wij in ‘less is more’; kleed je tafel daarom aan met linnen servetten voor een verfijnde, natuurlijke uitstraling. Breng vers groen aan op het bord of het midden van de tafel voor een subtiel contrast. Door hoge dinerkaarsen aan de aankleding toe te voegen creëer je warmte en verschil in hoogte. 

Vanzelfsprekend zijn de mensen om de tafel het belangrijkste onderdeel van je feestelijke setting. Ook al zal het de komende tijd niet altijd eenvoudig zijn om met geliefden af te spreken, wij focussen ons graag op verbinding en op het vieren samen met de mensen met wie je wél samen kunt zijn in deze tijd. Fijne feestdagen! – Studio HENK