Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

Eindeloze mogelijkheden voor compact wonen: dit zijn onze meubeltips voor het inrichting van een klein huis


Het inrichten van een klein huis is een uitdaging. Je wilt comfortabel wonen met alles wat je nodig hebt, maar niet dat je huis krap of chaotisch aanvoelt. Als Amsterdams merk begrijpen wij als geen ander hoe het is om te leven op beperkte vierkante meters. Daarom ontwerpen we meubels die geschikt zijn voor ieder huis: van knusse studio's en eenslaapkamerappartementen tot huizen met meer ruimte. We hebben onze design favorieten voor compact wonen op een rijtje gezet, om inspiratie voor je droominterieur op te doen en zodat je de beste keuzes kunt maken voor de vierkante meters die je hebt.

Eet je graag samen met vrienden dan moet je geen compromissen sluiten wat je eettafel betreft, ook niet als de ruimte beperkt is. Ronde eettafels zijn ideaal voor kleinere interieurs, ze nemen minder ruimte in maar bieden snel plaats aan vier of meer personen. Onze Butterfly Quadpod en Column Quadpod zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn gelijk een opvallende toevoeging aan je interieur.  

Gaat je voorkeur uit naar een traditionele vorm dan is een rechthoekige eettafels een goede optie. Met verschillende lengtes vanaf 160 cm en een breedte van 90 cm neemt de Slim X-type niet veel ruimte in maar maakt wel een statement. Combineer deze tafel met een eettafelbank zodat je zeker bent van een plek voor al je gasten, en schuif hem achteraf gewoon weer onder de tafel.

Bij de keuze voor de bank denk je misschien dat de grootte het het comfort bepaalt. Met een paar grotere meubels in plaats van meerdere kleine creëer je gemakkelijk een samenhangend en ruimtelijk geheel, maar je kunt ook een 2- of 2,5-zitsbank combineren met een loungestoel. Onze Cosy Sofa en Cave Sofa zijn verkrijgbaar in diverse maten en kunnen, net als al onze meubels, op maat worden gemaakt zodat ze perfect in jouw interieur passen.

Wil je een statement maken met je interieur? Combineer dan onze Scissors Coffee Table en de uitgesproken Lean Lounge Chair. Dan ben je verzekerd van een opvallende set die even comfortabel als compleet is.

Kom voor meer inspiratie langs bij onze nieuwe flagshipstore in Amsterdam aan de Rozengracht 204. Daar hebben we een van de ruimtes omgetoverd tot een droomappartement van slechts 48m2. Je vindt er verschillende ontwerpen uit dit blog die laten zien dat je niet hoeft in te leveren op stijl wanneer je een compact huis inricht.