Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

Zo creëer je warmte in een moderne woning

We kunnen uren door interieurwinkels struinen op zoek naar nieuwe meubels, maar hoe kiezen we de juiste meubels om van onze leefruimte een warm huis te maken?

We zien steeds meer moderne woningen - ideaal als je niet teveel wilt klussen, maar het kan een uitdaging zijn om zo’n leefruimte een warm gevoel te geven. Met witte, afgewerkte muren en houten, laminaat- of gietvloeren zijn ze wel het perfecte canvas om mee te beginnen. 

Met natuurlijke materialen, zoals eikenhout, kun je het koude gevoel dat moderne woningen vaak hebben een beetje tegengaan. Kies bijvoorbeeld voor een lichte, eikenhouten tafel. Met een tafel met een verjongde randafwerking hou je dat lichte, luchtige gevoel, terwijl je wel warmte creëert. Natuurlijke elementen zorgen ook voor een gevoel van comfort, waardoor je leefruimte al snel verandert in een plek waar je in alle rust kunt ontspannen na een lange dag werken. 

Combineer natuurlijke materialen met andere texturen, bijvoorbeeld door in je interieur te variëren met verschillende stoffen. Een paar meubels in wollen stoffen - van banken tot fauteuils - zorgen meteen voor een knus gevoel. Kies voor rijke, warme tinten voor extra warmte in je interieur. Als je woning een houten vloer heeft, kun je ook voor zachtere, neutrale tinten kiezen.

Volg ons op Pinterest voor meer inspiratie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de Studio HENK nieuwsbrief en ontvang als eerste exclusieve uitnodigen voor evenementen, nieuwe producten, twee en winacties.