5 nieuwe duurzame stoffen in de collectie

Onze Brandstore Rotterdam is nu open!
Ga terug naar overzicht

5 nieuwe duurzame stoffen in de collectie

Bij Studio HENK zijn we op een missie om een collectie samen te stellen die klaar is voor de toekomst. Als belangrijke stap naar verduurzaming hebben we onze stoffencollectie uitgebreid met vijf nieuwe hoogwaardige materialen. We spraken met Corine, Head of Sustainability bij Studio HENK, om ons meer te vertellen over de nieuwe stoffen en hoe deze bijdragen aan de reis naar het worden van een zero-waste merk.

 

Corine, kun je ons meer vertellen over deze nieuwe stoffen?

"Met deze nieuwe duurzame stof opties werken we aan ons doel om de impact die we op de planeet hebben te verminderen. Dat doen we onder andere door te kiezen voor stoffen waarvan de grondstoffen zijn hergebruikt. Het gaf ons ook de ruimte om kritisch te kijken naar de stof opties met een niet-duurzame oorsprong en deze uit de collectie te halen. Dit sluit daarom goed aan bij onze ambitie om zero-waste te worden."

 

Wat maakt het een belangrijke stap in de verduurzaming van Studio HENK?

"Wij zien een veelbelovende toekomst voor ons, maar dan moeten wij als mensen onze manier van denken wel veranderen. Zo kost het recyclen van gebruikte stoffen minder water, grond en energie dan het graven naar olie of het verbouwen van nieuwe grondstoffen. Wij doen ons best om de materialen die we gebruiken bewust in te kopen om zo afval te verminderen en te recyclen, waarmee we de normen binnen de stoffen industrie positief willen veranderen."

 

Vijf nieuwe stoffen en hun unieke eigenschappen:

"Kvadrat Re-wool bestaat voor 45% uit gerecyclede wol die afkomstig is van productieoverschot van de Kvadrat spinnerijen. Los van de water- en vuilafstotende eigenschappen vind ik het geweldig dat ze er bij Kvadrat in geslaagd zijn om een groot deel van de scheerwol te vervangen door gerecycleerde wol, waardoor er een stuk minder afval overblijft. De wol van Kvadrat heeft ook een EU-milieukeurmerk, dat hoge milieu- en kwaliteitsnormen stelt.”

Camira Hemp is een biologisch afbreekbare stofmix van 60% wol en 40% hennep. Hennep is een van de meest duurzame vezels omdat het snel groeit. Het is van zichzelf vrij ruw, dus wordt het gemengd met andere vezels om samen een sterk en zacht materiaal te maken. Net als Re-wool draagt Camira Hemp het EU-milieukeurmerk.”

Camira Oceanic is gemaakt van 100% gerecycled polyester, waarvan 50% SEAQUAL-garen. SEAQUAL helpt mee de plasticsoep te bestrijden want iedere meter Camira Oceanic is gemaakt van 26 plastic flessen uit zee. Door deze stof te kiezen help je actief mee met onze missie; een meubelindustrie zonder afval.”

“Textaafoam, een van onze stoffenleveranciers, heeft Fabraa opgericht: een nieuw merk met duurzaamheid als grootste drijfveer. Bij Fabraa geloven ze dat bijna alles een grondstof is. De stoffen Facet (70% gerecyclede wol) en Olbia (65% gerecycled katoen) ken je misschien al, want die maakten al deel uit van onze collectie. Nu introduceren ze Woven Bottles, een collectie stoffen gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Uit deze collectie gebruiken wij nu ook Regain (100% RPET) en Soil (60% RPET, 40%PES) voor onze meubels. Alle Fabraa-stoffen zijn GRS-gecertificeerd, een productnorm die eisen stelt aan de volledige supply chain."
 

Hoe is de kwaliteit van de stoffen?

"Alle stoffen zijn van de kwaliteit die je van ons gewend bent en hebben een garantie van 10 jaar, dus we kunnen er vanuit gaan dat ze duurzaam zijn! Los daarvan blijft altijd belangrijk dat je je meubels goed blijft verzorgen. Stofzuig ze regelmatig en lees de instructies op onze website voor het juiste gebruik en onderhoud. Natuurlijk heeft iedere stof zijn eigen uitstraling en gevoel, dus kom vooral langs in één van onze winkels om de stof te vinden die het beste bij jou past."

 

Zijn er al volgende stappen in Studio HENK's verduurzaming die je kunt delen?

"Altijd! We zijn druk bezig om onze ecologische voetafdruk in kaart te brengen zodat we deze kunnen aanpakken en compenseren. We zijn onlangs begonnen met het verminderen van de impact in onze supply chain. Dit zie je terug in de verpakkingen die we gebruiken, zorgvuldiger gebruik van materialen en leveranciers die overstappen op groene energie. Ook werken we nauw samen met ons in-house design team om onze ontwerpen aan te scherpen en komende collecties te blijven verbeteren."

 

Met meer dan 400 stoffen is er veel om uit te kiezen bij het samenstellen van je droommeubel. Onze interieuradviseurs staan klaar om je hierbij te helpen. Bekijk samen de stalen, krijg kleur- en stylingadvies en bespreek de voor- en nadelen van elke stof in verhouding tot jouw interieur. Boek nu een gratis sessie en ontdek de mogelijkheden.