Gratis salontafel bij een aankoop vanaf €1.000
Ga terug naar overzicht

Transformeer je tuin of terras met de Elements Collectie

De Elements Collectie is gemaakt van elementen, voor de elementen. Wie zegt dat designmeubels niet buiten kunnen staan? De ontwerpen in deze collectie zijn geïnspireerd op het comfort van het binnenleven, en de verfrissende levensstijl van buiten.

De collectie bestaat uit een eettafel en bijpassende eettafelbank voor buiten, en een salontafel voor binnen. Allemaal gekenmerkt door een tijdloos en duurzaam ontwerp. Met een collectie als resultaat die esthetisch en functioneel is.

Typerend voor de Elements Collectie zijn de latten in het ontwerp. Het geeft de meubels een minimalistische, en tijdloze uitstraling. Ze zijn niet alleen een belangrijk esthetisch element, maar maken de meubels ook duurzaam. De ruimte tussen het hout laat het ademen.
 

Duurzame materialen

"Het uitgangspunt van deze buitencollectie was duurzaamheid, en het doel dat onze buitenmeubels - net als alle Studio HENK producten - heel lang mee zullen gaan," zegt onze Creative Director, Xander Albers.
 
De Elements collectie is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout; een duurzame, biobased houtsoort. Om een duurzame collectie samen te stellen zijn we op zoek gegaan naar nieuwe houtsoorten die jarenlang het effect van zonlicht, regen en andere elementen kunnen doorstaan. Toen vonden we FSC-gecertificeerd Accoya en Iroko hout. Beide zijn zeer geschikt voor gebruik buiten en worden gewonnen uit ethisch verantwoorde houtkap.
 
Terwijl de salontafel alleen te bestellen is in eikenhout, is er voor de tafel en eettafelbank de keuze uit deze twee houtsoorten. Accoya meubels zijn wat lichter van kleur, terwijl Iroko hout donkerder is. Om te garanderen dat de meubels lang mee gaan laten we het hout onbehandeld. Een bijkomend effect hiervan is dat het hout na verloop van tijd een typerende grijze kleur krijgt.
 
Voor de zitkussens van de Elements eettafelbank introduceren wij een Heritage bekleding. Een duurzame stof van 50% gerecyclede Sunbrella stoffen. Heritage heeft een OEKOTEX- en GreenGuard-certificaat.

Zelf aan te passen

Zoals bij alle ontwerpen van Studio HENK zijn de meubels zelf samen te stellen. De Elements Outdoor Table en Elements Outdoor Bench zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en komen met het Elements frame of het Butterfly of New Classic frame. Maak je setting compleet met de Elements Coffee Table met de houtafwerking van jouw keuze.
 
Stel je eens voor hoe het zou zijn om op warme zomerdagen te genieten van de zon en je favoriete drankje op deze tuinmeubels. Onze Elements collectie laat het binnen- en buitenleven moeiteloos in elkaar overvloeien.
 
Bestel de Elements Collectie nu in onze winkels in Amsterdam en Antwerpen en krijg je buitenmeubels op tijd geleverd voor de zonnige dagen!