Wij staan voor je klaar. Boek een gratis in-store adviesgesprek.
page_back

Zo onderhoud je je meubels met stoffering

Zitmeubels met stoffering hebben altijd extra liefde en aandacht nodig. Door ze regelmatig te reinigen zorg je ervoor dat ze jarenlang mooi blijven. Een van de belangrijkste onderhoudstips is regelmatig stofzuigen met het opzetstuk van je stofzuiger. Zo kun je vuil en stof verwijderen, waardoor je meubel langer mooi blijft. Met stofzuigen voorkom je ook pilvorming.

De Kvadrat-stoffering is gemaakt van wol, een natuurlijk materiaal dat van zichzelf vuilafstotend is. Het advies van Kvadrat is om dit niet te impregneren. Dit kan namelijk de natuurlijke werking van wol beïnvloeden. “Hoe werkt dit dan precies?”, vraag je je misschien af. In tegenstelling tot de meeste stoffen zijn de buitenste lagen van wolvezels enigzins waterafstotend. Hierdoor wordt vocht niet snel opgenomen en kun je (vocht)vlekken eenvoudig verwijderen. Zorg wel dat je er snel bij bent, want uiteindelijk trekt het vocht er wel in.

Onze standaard-stoffering is synthetisch, dus we raden aan om die wel te impregneren. Voor meer informatie over het verwijderen van specifieke vlekken raden we je aan om contact op te nemen met James expert op het gebied van onderhoud. Op hun website vind je specifieke informatie over het verwijderen van verschillende soorten vlekken – van rode wijn-vlekken tot eetvlekken.