Bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt
Ga terug naar overzicht

Inspiratie op de Dutch Design Week

Onlangs bezochten wij het grootste designevenement van Noord-Europa: Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Tijdens onze wandeling langs talloze tentoonstellingen werden onze perspectieven uitgedaagd. We zagen verschillende creatieve concepten waarbij gebruik werd gemaakt van innovatieve, duurzame materialen en slimme, nieuwe toepassingen van design. Ons team kwam vol indrukken en energie terug, met nieuwe ideeën over de mogelijkheden die deze concepten kunnen betekenen voor de toekomst van design en ons dagelijks leven.  


Of je nu op zoek bent naar tips voor je eigen bezoek aan DDW, of inspiratie wilt opdoen omdat je er zelf niet bij kan zijn - dit waren onze hoogtepunten…

 

"Van servies gemaakt van eierschalen, tot muren van maïskolf; ik was verbaasd over alle creatieve toepassingen waarop ontwerpers innoveren met hernieuwbare materialen."  - Naomi, HENK Sustainability Manager.

 

"We bezochten het ‘The Exploded View Beyond Building’, een modelwoning waarbij alleen hernieuwbare materialen gebruikt zijn in de constructie. Tegelijk met ons waren er diverse groepen projectontwikkelaars, wat voor mij erg interessant was om te zien. Dit kan betekenen dat de technologie en het materiaalgebruik zich wellicht binnen aanzienbare tijd zal vertalen naar gebouwen en toepassingen in interieurs." 

 

"Wat mij opviel was het veelvuldige gebruik van 3D-printers dit jaar." - Sarah, HENK Marketing stagiaire.

 

"Ik was onder de indruk van de vele toepassingen van 3D-printers tijdens deze editie. Dit was mij de voorgaande jaren niet opgevallen, dus het is spannend om te zien hoe het gebruik van deze technologie zich heeft ontwikkeld, aangezien het zoveel mogelijkheden voor nieuwe toepassingen biedt."

 

"Ik zag veel gebruik van een nieuw materiaal gemaakt van schimmels." Simone, HENK Product Designer.

 

"Schimmel is een zeer interessant en duurzaam materiaal. Ondanks dat het nog kort wordt gebruikt heeft het al een tijdje mijn aandacht vanwege de fascinerende kenmerken. Het kan gebruikt worden om giftige materialen af te breken, maar ook om producten te maken zoals isolatie en wandpanelen. Hopelijk kunnen we het na verder onderzoek en ontwikkeling binnenkort ook in de meubelindustrie gaan gebruiken."

 

"Het was fantastisch om het opkomende talent te zien tijdens de afstudeershow." Sarah, HENK Copywriter. 

 

"De ‘Class of 2021’ tentoonstelling van de Design Academy Eindhoven is zeker iets wat je niet mag missen als je de Dutch Design Week bezoekt. Deelnemende scholen kregen de vraag 'Wat betekent het grotere getal voor jou?' en de antwoorden op deze vraag vertaalde zich in een overvloed aan uiteenlopende projecten." 

 

Zelf je bezoek aan Dutch Design Week plannen? Ontdek hier meer dan 350 tentoonstellingen en plan je route. We hopen dat je net zo geïnspireerd en gemotiveerd terugkomt als wij! Je kunt de Dutch Design Week in Eindhoven tot 24 oktober bezoeken.