Bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt
Ga terug naar overzicht

Hoe het werk van Matisse het ontwerp van de Scissors Coffee Tables heeft beinvloed

Henri Matisse staat bekend als autoriteit en talent binnen diverse artistieke disciplines en de grote invloed die hij heeft gehad op de moderne schilder- en beeldhouwkunst. De laatste jaren van zijn leven verslechterde Matisse's lichamelijke gezondheid en was hij gebonden aan een rolstoel. Omdat hij zijn artistieke vrijheid niet verder kon ontwikkelen ging hij terug naar de basis. Zo ontwikkelde hij een nieuwe stijl vanuit twee elementen: een vel papier en een schaar. 

 

Uit deze benadering ontstond zijn innovatie ‘cut-outs’ serie en creëerde Matisse meerdere meesterwerken met de kleermakersschaar. Hij bracht zijn papier tot leven met geknipte vormen en transformeerde het in levendige composities met een grote verscheidenheid aan kleuren en vormen.

 

Geïnspireerd door de unieke esthetiek van Matisse's knipkunst, daagde het in-house designteam van Studio HENK zichzelf uit door net als de kunstenaar terug te gaan naar de basis. Ze trokken zich terug met papier en schaar, om met vormen te experimenteren en te zien welke ideeën er tot leven zouden komen. 

 

Het resultaat is onze nieuwste familie salontafels; de Scissors-serie. Waarbij de eigenzinnige ontwerpen worden gekenmerkt door spontane lijnen en vormen. Ons ontwerpteam begon zonder een eindproduct in gedachten, maar gaandeweg ze experimenteerden ontstond daar het idee van deze Scissors Coffee Tables, met de ‘cut-outs’ serie van Matisse aan de grondslag.  

 

De Scissors Coffee Tables zijn verkrijgbaar in een reeks nieuwe kleuren, die nog een eerbetoon zijn aan Matisse en zijn onderscheidende kleurgebruik. De Scissors-familie bestaat uit 4 unieke ontwerpen met elk hun eigen vorm en grootte. Kies jouw favoriete tafel of combineer meerdere salontafels voor een dynamische Scissors-setting. Ontdek de mogelijkheden.